Başkent'te Hemzemin Geçit Çilesi Tarihe Karıştı - Son Dakika
Güncel

Başkent'te Hemzemin Geçit Çilesi Tarihe Karıştı

Başkent\'te Hemzemin Geçit Çilesi Tarihe Karıştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Yeni Çiftlik Bulvarı'ndaki AOÇ Gazi Mahallesi Üst Geçidi trafiğe açıldı.

16.06.2012 11:19

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Yeni Çiftlik Bulvarı'ndaki AOÇ Gazi Mahallesi Üst Geçidi trafiğe açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan AOÇ Gazi Mahallesi Üst Geçidi'nin trafiğe açılması ile AOÇ hemzemin geçitteki trafik sorunu da çözüldü. Başkentin batı trafik yükünü önemli ölçüde azaltacak olan Yeni Çiftlik Bulvarı projesi kapsamında bulunan AOÇ Gazi Mahallesi Üst Geçit inşaatının tamamlandığını belirten Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, 5 ayaklı, 4 açıklıklı, geliş-gidiş toplam 8 şeritli köprünün İstanbul Yolu bağlantısı için servis yolu yapıldığını, asfalt çalışmalarının tamamlanarak cuma günü trafiğe açıldığını bildirdi. Başkentliler için trafik çilesi olan hemzemin geçitte beklemenin artık sona ereceğini belirten Üçpınar, üst geçidin hizmete girmesiyle trafik güvenliğinin ve konforunun sağlanacağını söyledi. Üçpınar, "Enerjisa tarafından yapılan aydınlatma çalışmaları devam ediyor" dedi.

MARŞANDİZ KÖPRÜSÜ 2 AYDA YENİLENECEK

Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Bulvarı üzerindeki Marşandiz Köprüsü'nün yıkımına da başlandı. Köprünün yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 ay içerisinde yenisi yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, Devlet Demir Yolları Marşandiz Üst Geçit Köprüsü'nün eskidiğini ve Yeni Çiftlik Projesi kapsamında yenilenmesi gerektiğini belirterek, çalışmaların cuma günü başladığını söyledi. Mevcut köprüde zayıf zemin, artan yük ve trafik koşullarından dolayı oturma ve çatlaklar görüldüğünü bildiren Üçpınar, yeni köprünün 7 açıklıklı, tren yoluna ve Yeni Çiftlik Bulvarı'na uyumlu olacağını belirtti. Vedat Üçpınar, vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların hızla sürdürülerek 60 günde tamamlanmasının planlandığını söyledi. Üçpınar, köprünün yıkılmasıyla birlikte 1 Temmuz'a kadar trafiğin 4'er şeritli olarak servis yollarından kesintisiz sağlanacağını, bu süre içinde demiryolunun trafiğe tamamen kapalı tutulacağını belirtti. 1 Temmuz tarihinden itibaren de Demiryolu'nun ulaşımı nedeniyle servis yolunun gece saat 01.00 ile 05.00 arasında kapatılacağını bildiren Üçpınar, "Bu nedenle Anadolu Bulvarı 1 Temmuz tarihinden itibaren sadece geceleri 01.00 ila 05.00 saatleri arasında tamamen taşıt trafiğine kapatılacak" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent'te Hemzemin Geçit Çilesi Tarihe Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement