Bbva Başkanı Francisco González Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bbva Başkanı Francisco González Açıklaması

Bbva Başkanı Francisco González Açıklaması

BBVA Başkanı Francisco González, Türkiye'nin yabancı yatırım için yüksek çekim gücüne, ihracat için son derece cazip pazara sahip ve büyük bir ekonomi konumunda olduğunu belirtti."Türkiye'de Yatırım ve Fırsatlar" konulu toplantı yapıldı.

28.11.2012 15:25

BBVA Başkanı Francisco González, Türkiye'nin yabancı yatırım için yüksek çekim gücüne, ihracat için son derece cazip pazara sahip ve büyük bir ekonomi konumunda olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamaya göre, İspanya'da İspanyol-Türk Buluşması kapsamında, dün,

"Türkiye'de Yatırım ve Fırsatlar" konulu toplantı yapıldı.

Toplantı; Ekonomi Bakanlığı, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Madrid Türk Büyükelçiliği, İspanya İşveren Örgütleri Konfederasyonu (CEOE) ve BBVA'nın ev sahipliğinde düzenlendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, CEOE Başkanı Juan Rosell, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve BBVA Başkanı Francisco González'in katıldığı toplantıyı, İspanyol ve Türk şirket yöneticilerinin dahil olduğu 200'den fazla konuk izledi.

Toplantıda konuşan BBVA Başkanı Francisco González, önemli bir kurumsal ve ekonomik istikrara ulaşan Türkiye'nin son 10 yıldaki değişimine dikkati çekti.

Türkiye ve İspanya'nın, tıpkı Garanti ve BBVA gibi büyük ve parlak bir geleceği olduğunu ifade eden González, Avro Bölgesi'nin en büyük 4. ekonomisi olan İspanya'nın, modern altyapıya ve kapsamlı bir endüstriyel temele dayanan, hızla büyüyen ve değişik pazarlarda faaliyet gösteren 38 binden fazla küçük ve orta büyüklükte çokuluslu ihracatçı firmasıyla, üstün bir başarı şansına sahip olduğunu belirtti.

-"Türkiye ve İspanya'nın geleceği parlak"

González, şunları kaydetti:

"Türkiye yabancı yatırım için yüksek çekim gücüne, ihracat için son derece cazip pazara sahip büyük bir ekonomi konumunda. Türkiye ve İspanya'nın geleceği, tıpkı Garanti ve BBVA'da olduğu gibi büyük ve parlak. Çünkü her iki ülkede de dikkate değer bir güç ve önemli bir büyüme potansiyeli bulunuyor. Garanti'ye yatırımımız tüm beklentilerimizin üzerine çıkıyor. Garanti, temel bankacılık değişkenlerinin çoğunda Türkiye'nin bir numaralı bankası, bana göre ise Türkiye'nin en iyi bankası.

Günümüzde 75 milyonluk nüfusuyla Avrupa'nın en geç ülkelerinden biri olan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in kısa bir süre önce kredi notunu yatırım derecesine yükselttiği Türkiye, 400 milyon kişinin yaşadığı bölgede ayrıcalıklı bir konumda bulunuyor. 2011 yılında Garanti Bankası'nın yüzde 25 hissesini satın alarak Türk pazarında en önemli İspanyol yatırımcı konumuna ulaşan BBVA, Türkiye'de 4 milyar Avro'dan fazla yatırım yapma şansına sahip oldu. Yaklaşık bin şubeden oluşan hizmet ağına, 11 milyondan fazla müşteriye ve toplam kredilerde yüzde 13 pazar payına sahip Garanti, birinci sınıf profesyonellerle yenilikçi ürünler sunan, güvenilir, verimli ve karlı bir kurum niteliğini taşıyor."

Muhabir: Murat Birinci

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bbva Başkanı Francisco González Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement