Bediüzzaman Said Nursi ve Mehmed Feyzi Efendi Anıldı - Son Dakika
Güncel

Bediüzzaman Said Nursi ve Mehmed Feyzi Efendi Anıldı

Bediüzzaman Said Nursi ve Mehmed Feyzi Efendi Anıldı

Kastamonu'da, Bediüzzaman Said Nursi ve Mehmed Feyzi Efendi'yi anma etkinliği düzenlendi.

19.06.2013 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da, Bediüzzaman Said Nursi ve Mehmed Feyzi Efendi'yi anma etkinliği düzenlendi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinlik, tarihi Nasrullah Camii'nde okunan mevlidi şerif programıyla başladı. Çok sayıda davetlinin katıldığı anma etkinliğine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Vali Erdoğan Bektaş ve AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ile Mustafa Gökhan Gülşen de katıldı.

Bediüzzaman Said Nursi ve Mehmet Feyzi Efendi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin, Abdülkadir Barındı, Ömer Erdem ve İsmail Demir'in organize ettiği programda, Risalei Nurlar ve Kastamonu Lahikası'ndan kesitler okundu.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen davetliler, mevlidi şerif ile okunan hatimler ve yapılan dualarla son yüzyılın alimlerinden Bediüzzaman Said Nursi'yi andı. 1936- 1943 yılları arasında Kastamonu'da kalan ve burada önemli kitaplar yazan Said Nursi, Kastamonu Lahikası, Münacat Risalesi ve Ayet-ül Kübra'yı Kastamonu'da telif etti.

Said Nursi, burada önemli talebeler yetiştirdi. Talebelerinden Mehmed Feyzi Efendi hatıralarının da yad edildiği programda ev sahipliğini yine Kastamonulu Abdullah Yeğin yaptı. Etkinlikte Kastamonu İl Müftüsü Dursun Ali Şeker bir konuşma yaptı. Şeker, Kastamonu'nun Mekke ile Medine'nin vakfı olduğunu vurguladı.

Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin ise, Risale-i Nur'un bütün dünyada insanları imana davet eden en güzel eserlerden biri olduğunu kaydetti. Programın ardından Yakup Ağa Külliyesinde davetlilere etli pilav ile tatlı ikram edildi. Kastamonu'ya il dışından gelen misafirler, Hizmet Vakfı tarafından 1996 yılında aslına uygun yeniden inşa edilen Bediüzzaman Said Nursi'nin kaldığı evi ziyaret etti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bediüzzaman Said Nursi ve Mehmed Feyzi Efendi Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement