Görüntü dökümü:
Belçika'da gazeteciliğe teşvik etkinliği
Anadolu Ajansı (AA) Avrupa Haberleri Editörü Yusuf Kaya'nın konuşması
Brüksel Basın Müşaviri Veysel Filiz'in konuşması Belçika'da, meslek seçme aşamasında olan Türk lise öğrencilerini gazeteciliğe teşvik etmek için etkinlik düzenlendi.
Belçika'nın Mons kentinde bulunan İbn-i Sina İmam Hatip Lisesi'nde yapılan etkinliğe Anadolu Ajansı (AA) Avrupa Haberleri Editörü Yusuf Kaya ve Brüksel Basın Müşaviri Veysel Filiz konuşmacı olarak katıldı.
Kaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, AA'nın 1920'de Anadolu'nun sesini dünyaya duyurabilmek için Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu hatırlatarak, ajansın şimdi de aynı misyonla çalıştığını kaydetti.
Türkiye'nin son yıllarda her alanda gösterdiği atılım çerçevesinde AA'da da bir dönüşüm yaşandığını, artık sadece Türkçe değil, İngilizce ve Arapça dahil toplam 10 dilde yayın yaptığını vurgulayan Kaya, ajansın bu sayede Türkiye'nin sesinin yurt dışında daha güçlü duyulmasını sağlamaya çalıştığını ifade etti.
Ancak AA'nın Türkiye'nin sesini duyurmanın yanı sıra başta yakın coğrafya olmak üzere tüm dünyada yaşananları da haberleştirdiğini, Suriye ve Mısır'daki çalışmaları ile takdir topladığını söyleyen Kaya, ajansın haberlerinde insan unsuruna daha fazla önem verilmeye başlandığına işaret etti.
-"Türkiye'deki bu atılıma katkı sağlamanız çok önemli"
AA Avrupa Haberleri Editörü Kaya, AA'nın amaçlarından birinin dünyanın en büyük 5 haber ajansından biri haline gelmek olduğunun altını çizerek, bunun için de yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Kaya, öğrencilere hitaben "Sizlere bu anlamda büyük bir görev düşüyor. Kendinizi yetiştirip, Türkiye'deki bu atılıma katkı sağlamanız çok önemli. Ne kadar yetişirseniz, yaşadığınız ülkelerde hem Türkiye'ye hem de mensubu olduğunuz Tük toplumlarına katkı sağlarsınız" dedi.
Brüksel Basın Müşaviri Filiz de Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü çalışanları olarak, yurt dışındaki görevleri arasında bulunulan ülkelerdeki Türkiye'yle ilgili haberleri derlediklerini ve raporlar hazırladıklarını belirterek, bunların da elektronik ortamda erişim hakkı olan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşıldığını anlattı.
Bu sayede Türkiye'nin yurt dışındaki imajı hakkında bir fikir elde edildiği ifade eden Filiz, yanlış değerlendirmeler varsa bunların düzeltilmesine gayret edildiğini de vurguladı.
Filiz, buna ek olarak, kurum olarak medya forumları düzenlediklerini, bulunulan ülkelerdeki gazeteci meslek örgütleriyle toplantılar gerçekleştirdiklerini, medya buluşmaları ile meydada kadın ve çocuk konulu sempozyumları organize ettiklerini söyledi.
Türk diasporası medyasına da kurum olarak ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Filiz, "Bu etkinliğe katılmadaki amacımız da kamu diplomasisi açısından medya gibi önemli bir alana Avrupa'da yaşayan Türk toplumunun katkı sağlamasını teşvik etmek. Sizler, bu alanda ne kadar etkin olursanız hem Türk diasporasına hem de Türkiye'ye katkı sağlarsınız. O yüzden de mesleklerinizi seçerken gazeteciliği mutlaka değerlendirin" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Belçika'da Gazeteciliğe Teşvik Etkinliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?