Belde Sakinlerine 7 Yıl Sonra Hapis Şoku - Son Dakika
Güncel

Belde Sakinlerine 7 Yıl Sonra Hapis Şoku

Belde Sakinlerine 7 Yıl Sonra Hapis Şoku

Tokat'ta 2006 yılında meydana gelen olayda Emirseyit Beldesi sakinleri ile orman muhafaza memurları arasında çıkan kavgada, kamu malına zarar vermek suçundan yargılanan 6 kişi, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

24.02.2013 13:25

Tokat'ta 2006 yılında meydana gelen olayda Emirseyit Beldesi sakinleri ile orman muhafaza memurları arasında çıkan kavgada, kamu malına zarar vermek suçundan yargılanan 6 kişi, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tokat'ta merkeze bağlı Emirseyit Beldesi, Bozatalan Mahallesi'nde, 2006 yılında ormanlık alanda kaçak ağaç kesen 34 yaşındaki Hüseyin Bağlan, Orman Muhafaza memurlarına yakalandı. Bağlan daha sonra traktörüne binerek memurlar ile birlikte mahalleye getirildi. Bağlan'ın yakalandığı gören yakınları ve mahalle sakinleri ile memurlar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından olay yerine jandarma sevk edildi. Burada çıkan tartışma sırasında belde halkından bazıları, iddiaya göre Orman Muhafaza memurlarına ait resmi araca taş atarak zarar verdi. Jandarmanın olaya müdahalesiyle memurlar olay yerinden ayrıldı.

HAKLARINDA DAVA AÇILDI

Daha sonraı olaya karışan 10 kişi hakkında, kamu malına zarar vermekten soruşturma başlatılarak Tokat 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 7 yıl süren ve 2 kez temyizden dönen karar soncunda yargılanan 10 kişiden 68 yaşındaki Rabia Bağlan, oğulları 38 yaşındaki Tuncay ve 34 yaşındaki Hüseyin Bağlan, 57 yaşındaki Recep Uğuz, gelini 35 yaşındaki 3 çocuk annesi Meral ve oğlu 33 yaşındaki Muammer Uğuz'a 3 yıl 4'er ay hapis cezası verildi. Diğer 4 kişi ise beraat etti.

7 YIL SONRA CEZAEVİNE

Cezanın kesinleşmesinin ardından geçen hafta 6 kişi hakkında tutuklama kararı çıkartıldı. Hüseyin Bağlan ve Muammer Uğuz dışındaki 4 kişi jandarma tarafından teslim alınarak cezaevine konuldu. Hüseyin Bağlan ve Muammer Uğuz'un ise Pazartesi günü cezaevine girecekleri öğrenildi.

EŞİM OLAYLARA KARIŞMADI

Cezaevinde bulunan Meral Uğuz'un eşi 3 çocuk babası Mustafa Uğuz, olayın 2006 yılında yaşandığını belirterek şunları anlattı:

"Orada toplanan yaklaşık 500 kişi vardı. Biz de meraktan gidip baktık. Daha sonra olaylar büyüdü, bıraktık geri geldik. Ardından akşam saatlerinde jandarma geldi ve eşimi ve yakınlarımı topladı. Her birine 3 yıl 4 ay ceza verdiler. Bu olayda hanımımın, babamın hiç ilgisi yok. Olay yerine bile gitmediler. İşlenmiş bir suç yok. İşlenmemiş bir suçun cezasını çekiyorlar."

OĞLU KARACİĞER HASTASI

Mustafa Uğuz, küçük oğlu Sedat'ın evde yatalak vaziyette olduğunu belirterek, "Eşim için sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum" diye konuştu.

Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle evinde yatalak durumda bulunan 13 yaşındaki Sedat Uğuz ise gözyaşlarına hakim olamayarak, "Ben annemi özledim. Benim bakıma ihtiyacım var. İlaçlarımı tam zamanında alamıyorum. Ben annemi istiyorum" diye konuşu. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belde Sakinlerine 7 Yıl Sonra Hapis Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement