Biga Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Biga Fuarı Açıldı

Biga Fuarı Açıldı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde düzenlenen 2.ile 7.Ticaret ve Sanayi Festivali başladı.

21.09.2012 19:26

Çanakkale'nin Biga ilçesinde düzenlenen 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı

ile 7. Ticaret ve Sanayi Festivali başladı.

Biga Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası tarafından düzenlenen fuar büyük ilgi gördü. Kapalı pazar yerinde 113 firmanın 801 stant açtığı Tarım ve Hayvan Fuarı ile Ticaret ve Sanayi Festivali törenle ziyarete açıldı. Üç gün sürecek fuar ve festivalin açılış töreninde konuşan Ticaret Sanayi Odası Başkanı Tuncay Yaşar, "Küresel rekabetin yoğunlaştığı, küresel ekonomik krizlerin yaşandığı bugünlerde bölgemize yapılan yatırımlar her zamankinden daha fazla önem ve anlam kazanmaktadır. Güney Marmara, Türkiye'nin gelişme hızı yüksek bir bölgesi. Biga,bu gelişen bölgenin en stratejik noktasında yer alıyor. Biga, jeopolitik öneminin yanında ekonomik açıdan da Çanakkale ekonomisinin lokomotifidir. Bölgemiz ekonomisinin ana belirleyici unsuru tarım ve hayvancılıktır" dedi. Yaşar, konuşmasında şunları kaydetti:

"Tarım ve hayvani ürünlerin Çanakkale genelinde üretilen toplam miktarının yarısı Biga'da üretilmektir. Tarım ve hayvancılıktaki modernizasyon ve bana bağlı olarak üretim potansiyelinin yükselişi, Bakacak ve Taşoluk barajlarının devreye girmesi ile binlerce dönümlük yeni arazilerin sulanabilir olmasıyla ilçemiz adeta bir gıda cenneti olmaya adaydır. Un ve yem sanayiimiz yurt çapında ciddi bir ağırlığa sahip bulunmaktadır. Besicilik sektöründe Biga'nın ağırlığı, Biga eti ve sütünün kalite anlamına geldiğinin anlaşması ile açıklanmaktadır. Ticari hayat Biga'da çok canlıdır. İlçe merkezinde yaklaşık 3500 adet irili ufaklı işyeri mevcut olup, ülke genelinde üretilen ya da ithal edilen mal ve hizmetleri Biga'da bulmak mümkündür. İnsanımız çalışkan ve girişimci bir ruha sahiptir. Biga OSB'de 58 adet parselin 51 adedi yatırımcılara tahsis edilmiş olup, 15 işletme faaliyete geçmiştir.12 firmanın inşaatı devam etmektedir.15 firmanın da proje çalışmaları yapılmaktadır. Sanayi kuruluşlarımız, halen dünyanın dört bir yanında ürünlerini ihraç etmektedir. 2011 yılı itibariyle ilçemizde ihracata yönelik üretim yapan yaklaşık 15 firmanın toplam ihracatları bir milyar dörtyüz milyon ABD doları seviyesindedir. Bu yıl ikinci kez Biga Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı açtık. Fuarda 43 firma 347 peron ile Biga Ticaret ve Sanayi Festivali'nde ise 70 firma 454 peronla yer alıyor".

Törene AK Parti Çanakkale Milletvekilleri İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili,Ali Sarıabaş, Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan ile çok sayıda davetli katıldı. Törene katılanlar daha sonra stantları gezdi.

(MŞ)

21.09.2012 19: 06: 27

TSI

NNNN - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Biga Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement