Bingöl'de meydana gelen 4.2'lik depremin ardından Naci Görür bir bölgeyi uyardı - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de meydana gelen 4.2'lik depremin ardından Naci Görür bir bölgeyi uyardı

Bugün Bingöl'de AFAD tarafından 4.2 büyüklüğünde ve 8.47 km derinliğinde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür, bölgede stres transferlerinin olduğunu ve daha önce uyarıda bulunduklarını belirtti. Depremin yerleşim alanları için deprem dirençli yapı çalışmalarının başlamasını önerdi.

23.08.2023 15:41  Güncelleme: 15:45

Saat 11.30 sularında Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde, Kiğı ilçesine bağlı Ağaçöven köyündeki bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu. Sarsıntının ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem DAF'ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibarıyla hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı." dedi.

"ERZİNCAN-KARLIOVA-BİNGÖL ARASINI UYARMIŞTIK"

Twitter'dan uzun bir yazı paylaşan Görür, şu ifadeleri kullandı: "Demirkanat-Kiğı/Bingöl'de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan- Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık.

"HASSAS, ÖZENLİ OLMAKTA YARAR VAR"

Şimdiki deprem de DAF'ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibarıyla hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı. Sevgiyle..."

Türkiye beşik gibi sallanırken Naci Görür o bölgeyi üstüne basa basa uyardı: Çalışmalara buradan başlanmalı
Bingöl\'de meydana gelen 4.2\'lik depremin ardından Naci Görür bir bölgeyi uyardı

Son Dakika Güncel Bingöl'de meydana gelen 4.2'lik depremin ardından Naci Görür bir bölgeyi uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement