Prof. Dr. Sinan Canan, "Beynimizin Gizemli Yetenekleri" başlıklı söyleşisinde beyin ve öğrenme hakkında önemli bilgiler verdi. ''Beyin hakkında hiçbir şey bilmiyoruz'' diyen Sinan Canan, "Beyin evrendeki en kompleks yapı. Dünyada 8 milyar beyin var. İnsanların beyinleri birbirinden tamamen farklı" dedi
İnsan beynine bilgisayar terimiyle saniyede 11 milyon bit veri aktığını söyleyen Sinan Canan, ancak gelen verinin 40 bitiyle uğraşabildiğimizi belirtti. Canan, "Bugün bir web siteden okuyup öğrendiğimiz bilgi orta çağda yaşayan bir insanın ömür boyu öğrendiğine eş değer" olduğunu ifade etti.
BAŞKALARINI AYNAYALARAK ÖĞRENİYORUZ
''İnsanın doğduğu zaman ne iş yapmayacağını bilmeyen tek organı beyindir'' diyen Prof. Dr. Sinan Canan, "Yeni doğan bebekler ilk aylar çevredeki yapıyı gözlemleyerek tanıyor. Çocukların öğrenmesi için sosyal etkileşim çok önemli. İlk 18 ay, annenin tepkisi çocuğun gelişimi için çok önemli. Sosyal hayatta öğrendiklerimizin yüzde doksanını başkalarını aynalayarak öğreniyoruz. Yani taklit ediyoruz. Siz ne çocuğunuzda aynısını yapıyor. Yani sizi taklit ediyor" dedi.
İNSAN ÇEVRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR
İnsan organizması dışında hiçbir organizmanın çevresini değiştirmek zorunda olmadığını söyleyen Canan, diğer canlılar çevreye uyum sağlarken, insanın çevresini değiştirmeden yaşayamayacağını ifade etti.
İNSANIN 5 HAFIZASI VAR
İnsanın duyu hafızası, hareket hafızası, sözel hafızası, duygusal hafıza, ödül ceza hafızası var diyen Prof. Dr. Sinan Canan, insanın her türlü kararını bu hafızaların verdiği aktardı. Sinan Canan, "Şampuan almadan evlenmeye kadar her şeyin kararını bu hafızalar veriyor" dedi.
Son Dakika › Güncel › Bir Gün Bir Ömüre Eşdeğer - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?