Birkonfed'den Diyarbakır'a Çıkarma - Son Dakika
Güncel

Birkonfed'den Diyarbakır'a Çıkarma

Birkonfed\'den Diyarbakır\'a Çıkarma

Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, Türkler ve Kürtlerin bin yılı aşkın süredir kardeş olduğunu belirterek, bu kardeşliği kimsenin bozmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

11.03.2016 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, Türkler ve Kürtlerin bin yılı aşkın süredir kardeş olduğunu belirterek, bu kardeşliği kimsenin bozmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal, Genel Başkanvekili Şenol Gürşan ve beraberindeki 18 ilin şube başkanları ile birlikte, çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla Diyarbakır'a geldi. Heyet, ilk olarak Ticaret Borsası (DTB)'nı ziyaret etti.

BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal, birleştirici iş dünyası olarak ilk defa böyle güzel bir çalışmaya imza attıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Biz dedik ki öncelikle Türk-Kürt kardeştir. Kürt kardeşlerimizin özellikle böyle zor günlerinde yanlarında olmamız gerekiyor. Onlara destek vermemiz gerekiyor. Bugün Kayseri burada, Sivas burada, İstanbul burada. Bugün 18 il burada. Aslında bütün Türkiye burada. Çünkü zor anlarda biz birbirimize lazımız. Özellikle Diyarbakır'ın geçirmiş olduğu bu zor süreçten sonra moral vermeye geldik. Kırılan gönülleri tamir etmeye geldik. El sıkmaya geldik. Kardeşlerimizin acılarına ortak olmaya geldik. Mutluluklarını paylaşmaya geldik. Dolayısıyla bundan sonra da gelmeye devam edeceğiz. Çünkü biz Diyarbakır'sız bir Türkiye, Türkiye'siz bir Diyarbakır düşünemeyiz" dedi.

"STK'LAR BU SÜREÇLERDE LAZIM"

Türkler ve Kürtlerin bin yılı aşkın bir kardeşlik tarihinin olduğunu anlatan Ünsal, şöyle konuştu:

"Bu kardeşliği kimsenin bozmasına asla izin vermeyiz. Bu dönemde özellikle ben bütün sivil toplum kuruluşlarını Diyarbakır'a gelmeye buradaki kardeşlerimizle birlik ve beraberlik içerisinde olmaya davet ediyorum. İnsanlar gayet içten gayet sevgi dolu. Gelin bu sevgiyi hep beraber yaşayalım, yaşatalım. Bölge halkının sorunlarını sıkıntılarını dinleyelim. Yapmamız gereken ne varsa yapalım. Çünkü sivil toplum kuruluşları asıl bu süreçte lazım. Bu süreçte burada olmaları gerekiyor. Ben BİRKONFED Genel Başkanı olarak, yönetim kurulumla beraber burada olmaktan son derece mutluyum bugün çok yoğun bir ziyaret tablomuz var elimizden geldiği kadar çok insanı dinleyeceğiz. Çok kuruluşa gideceğiz. Neler yapılabilir, neler üretebiliriz. Diyarbakır'a ne katılabilir bunların muhasebesini yapacağız. İnşallah bir daha geldiğimizde de bir şeyleri hayata geçirerek burada yaptığımız faaliyetlerin açılışlarını yaparak mutluluğunu yaşayarak ikinci toplantımızı öyle düzenleyeceğiz." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Birkonfed'den Diyarbakır'a Çıkarma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement