Bisikletle Dünyayı Gezdiler - Son Dakika
Güncel

Bisikletle Dünyayı Gezdiler

Bisikletle Dünyayı Gezdiler

İnci ve Soner Sarıhan çifti, 3 yaşındaki minik oğulları Tibet Çınar ile birlikte bisikletle Amsterdam'dan İstanbul'a 4 bin 400 kilometre yol katetti.13 yıldır öğretmenlik yapan İnci ve Soner Sarıhan çifti, TEMA Vakfı gönüllü eğitmenleri olarak...

25.08.2012 14:10

İnci ve Soner Sarıhan çifti, 3 yaşındaki minik oğulları Tibet Çınar ile birlikte bisikletle Amsterdam'dan İstanbul'a 4 bin 400 kilometre yol katetti.

13 yıldır öğretmenlik yapan İnci ve Soner Sarıhan çifti, TEMA Vakfı gönüllü eğitmenleri olarak okulda öğrencilerine doğayı korumanın önemini anlatırken, bunu özel hayatlarında da uyguladı. 3 yaşındaki minik gezgin Tibet Çınar, öğretmen anne ve babası İnci ve Soner Sarıhan ile birlikte Amsterdam'dan İstanbul'a bisikletle 53 günde ve 10 ülkeyi kapsayan 4 bin 400 kilometrelik yolculuğu noktaladı. Karaköy Meydanı'nda noktalandırdıkları seyahatlerinin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşan Sarıhan ailesi, bisiklet kullanma bilincinin artırılması gerektiğini söyledi.

Çocukların sağlıklı gelişimi için mutlaka doğa ile iç içe kalması gerektiğini belirten baba Soner Sarıhan, "TEMA'nın 20. yıl etkinlikleri kapsamında yaptık. TEMA'nın, 'Toprak yaşamdır' sloganını yol boyu tanıttık. Bizimle beraber olan TEMA Vakfı'na, Dışişleri ve Avrupa Birliği Bakanlıklarına çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir yolculuk elbette zor bir yolculuk ama biz oğlumuzla bu yolculuğu yapmaktan dolayı çok mutluyuz çünkü çok fazla doğa kalabildik. TEMA'nın da 'Minik TEMA' diye bir projesi var. Çocuklar dört duvar arasında kalmamalı, televizyon ve internetle çok vakit geçirmemeli. Bir çocuğun hayal dünyasını zenginleştirecek, kişisel gelişimini artıracak tek şey doğa" dedi.

Anne İnci Sarıhan ise, gittikleri ülkede çok güzel anılarla döndüklerini ifade ederek, " Hollanda'dan, ÇEK Cumhuriyeti, Slovakya, Almanya, Avusturya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve sonunda Türkiye'ye ulaştık. Bisikletle yolculuk yaptığımız için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

GEZGİN AİLE: "BİSİKLET YOLU İSTİYORUZ"

Türkiye'de bisiklet kullanma bilincinin artırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Soner Sarıhan, "Biz zorluklarını değil, zevklerini anlatmak için buradayız. 43 gün elbette bir sürü şey yaşanıyor. Aynı gün 9 kez lastiğiniz patlıyor. Bunların çareleri var. ÇEK Cumhuriyeti'nde üzerimize dolu yağdığı da oldu ama o geçtikten sonra doğanın o gücüne hayran kalıyorsunuz. Aslında doğa bize bir şey yapmıyor. Biz ona zarar veriyoruz. Bunu değiştirecek tek araç da bisiklet çünkü dünyanın en masum aracı bisiklet. Herkes bisiklet kullansın. Bisiklet yolu istiyoruz. Sürücülerden bisikletçilere saygı bekliyoruz" dedi.

Sarıhan, herkesin kilometrelerce bisiklet sürebileceğini belirterek, "Amaç önemli. Kafanıza bunu koymanız önemli. Herkes ilk başladığında bu kadar uzun süremeyebilir ama herkes 30-40 kilometre sürebilir. Bir hafta sonra da buna alışır. Bisiklet bir müptelalıktır. Umarım herkese bulaşır ve tedavisi de olmaz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bisikletle Dünyayı Gezdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement