Bitlisli Şehit Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Bitlisli Şehit Toprağa Verildi

Bitlisli Şehit Toprağa Verildi

Van'ın Edremit ilçesinde depremzedeler için oluşturulan konteyner kentin güvenliğini sağladığı esnada teröristlerce açılan ateş sonucu şehit düşen Bitlisli polis memuru Abdurrahman Doğan, toprağa verildi.

18.08.2012 19:31

Van'ın Edremit ilçesinde depremzedeler için oluşturulan konteyner kentin güvenliğini sağladığı esnada teröristlerce açılan ateş sonucu şehit düşen Bitlisli polis memuru Abdurrahman Doğan, toprağa verildi.

Cenazesi kara yolu ile Van'dan Güroymak ilçesine bağlı Değirmen köyüne getirelen şehit polis memuru Doğan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, ilk olarak baba ocağına götürüldü. Cenazesi bir süre baba ocağında bekletilen Doğan'ın yakınları tabuttaki cenazesine sarılarak Kürtçe, Türkçe ve Arapça ağıtlar yakarak, terörü 3 dilde lanetlediler. Şehit'in yakınlarının sinir krizleri geçirmesi üzerine cenaze ambulanla evden alınarak cenaze namazı kılınmak üzere köy camisine götürüdü. Köyün birçok yerine Türk bayrağı asıldığı gözlenirken, şehit polisin cenazesine yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İkindi namazına mütakip kılınan cenaze namazının ardında şehit polis Abdurrahman Doğan'ın cenazesi defnedilmek üzere köy mezarlığına götürüldü.

"OĞLUM MELEK GİBİYDİ, KİMSEYE KIYAMAZDI"

Cenaze namazı kılındığı sırada ağlayarak Kürtçe, Türkçe ve Arapça feryat eden şehit polis Doğan'ın Annesi

Zelihan Doğan, "Oğlum melek gibiydi kimseye kıyamazdı. Ona nasıl kıydılar, Allah belalarını versin. Allah oğlumu bu günde şehit edenlerin yüzünü bir daha güldürmesin.

İçimiz yanıyor. İçimiz kan ağlıyor. Kim oğlumdan ne istedi. Oğlum melek gibi bir insandı, nasıl kıydılar. Oğluma kıyanlar gün yüzü görmesin. Oğluma bakmaya yıkamazken onlar oğluma kıydılar. Allah bu zülmü kabul etmesin. Ben de kürdüm. Oğlumu vuranlar kürt değil. Onlar sadece cani insan değil. Allah belalasını versin" diyerek tepkisini dile getirdi.

"SİLAH VERİN BİZE KARDEŞİMİZİN ÖCÜNÜ BİZ ALALIM"

Şehit polisin kız kardeşleri ve diğer yakınlarıda PKK'ya lanet yağdırarak, "Bize silah verin biz kardeşimizin öcünü alalım. Biz o canileri vatan hainlerini öldürelim. İçimizi yakıtlar, İçleri yansın. Kardeşimizin cenazesinin ardından onların cenaze haberleri gelsin inşallah" dediler.

Düzenlenen törene Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz, Devlet erkanı, Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Kurum amirleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bitlisli Şehit Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement