Bodrum'da Deve Güreşleri Yağmur Altında Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Deve Güreşleri Yağmur Altında Yapıldı

Bodrum\'da Deve Güreşleri Yağmur Altında Yapıldı

Bodrum Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve güneşli bir havada başlayan deve güreşleri, başlayan yağmura rağmen devam ettirilerek tamamlandı.

17.02.2013 16:27

Bodrum Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve güneşli bir havada başlayan deve güreşleri, başlayan yağmura rağmen devam ettirilerek tamamlandı.

Bodrum'un Kızılağaç mevkisindeki arenada düzenlenen geleneksel deve güreşleri festivaline Çanakkale, Antalya, Aydın, İzmir, Muğla ve Bodrum'dan yaklaşık 100 deve katıldı. Sabah saatlerinde başlayan güreşlere birçok il ve ilçelerden gelen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Deve güreşlerinin yapıldığı alanın etrafında vatandaşlar hem piknik yaptı hem güreşleri izledi.

Güzel bir havada başlayan güreşler, yağmurun başlamasına rağmen iptal edilmedi. Develerin ıslandığını gören bazı deve sahipleri, yanlarında getirdikleri naylonlarla üzerlerini kapatarak yağmurdan korumaya çalıştı. Çocuklarıyla güreşleri izlemeye gelen bazı vatandaşlar güreşlerden ayrılırken, bazı vatandaşlar ise yağışa rağmen izlemeyi tercih etti.

Güreşlere Bodrum'dan katılan Nagihan Özak, Bodrum'un yöresel güreşlerini izlediklerini belirterek, "Ailece hem piknik yapıyoruz hem de güreşleri izliyoruz. Eşim ve arkadaşlarımla beraber buradayız" dedi.

KOAH hastası olmasına rağmen güreşleri oksijen tüpüyle izlemeye gelen Yener Çağlayan, hayatında ilk kez deve güreşleri izlediğini anlatarak, "40 yıl yurt dışında kaldım, şu an Didim'de yaşıyorum. Güreşleri izlemek için buraya geldim. Oksijen sorunum var, değişiklik olsun diye güreşlere katıldım. Tüpü taşımak zor, ama bunun meşakkatine razıyım" diye konuştu.

Güreşlere Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'ın "Goca Bodrumlu" isimli devesi de katıldı.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Deve Güreşleri Yağmur Altında Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement