UAGADUGU (AA)- Burkina Faso'da hükümet, Devlet Başkanı Blaise Compaore'nin tekrar aday olmasının önünü açan yasa tasarısını geri çektiğini açıkladı.
Binden fazla göstericinin başkent Uagadugu'da yasa tasarının görüşüleceği meclis binasını ateşe vermesi ve devlet televizyonu binasını yağmalamasından sonra hükümet, ülkedeki durum nedeniyle tasarının geri çekilmesine karar verdi.
Hükümetin tasarıyı geri çekmesi göstericilerin öfkesini dindirmedi.
Kısa süre önce Uagadugu'daki meclis binasını ateşe veren, devlet televizyonu binasını yağlamayan göstericilerin daha sonra iktidardaki Demokrasi ve İlerleme Kongresi Partisi (CDP) binasına saldırdığı ve CDP'li milletvekillerinin bulunduğu bir oteli de ateşe verdiği öğrenildi. - Kadiogo
Son Dakika › Güncel › Burkina Faso'da Devlet Başkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?