Bursa Bregoviç Mustafa Belgeselinin Müziklerini Yapmak İçin Hiç Tereddüt Etmedim Bregoviç Mustafa... - Son Dakika
Güncel

Bursa Bregoviç Mustafa Belgeselinin Müziklerini Yapmak İçin Hiç Tereddüt Etmedim Bregoviç Mustafa...

Bursa Bregoviç Mustafa Belgeselinin Müziklerini Yapmak İçin Hiç Tereddüt Etmedim Bregoviç Mustafa...

Bursa'da konuşan müzisyen Goran Bregovic, Mustafa isimli belgeselin Atatürk hakkındaki son yıllarda yapılan en büyük çalışma olduğunu söyleyerek, 15 yıl boyunca sinemayla ilgili bir projede yer almama rağmen, bu teklifi kabul etmekte hiç tereddüt...

14.06.2013 17:51

Bursa'da konuşan müzisyen Goran Bregovic, Mustafa isimli belgeselin Atatürk hakkındaki son yıllarda yapılan en büyük çalışma olduğunu söyleyerek, 15 yıl boyunca sinemayla ilgili bir projede yer almama rağmen, bu teklifi kabul etmekte hiç tereddüt etmedim. Atatürk hakkındaki bu film son yıllarda yapılan en büyük bir çalışmaydı. Bende bu oluşumun bir parçası olmaktan mutluluk duydum dedi.

'52. Uluslararası Bursa Festivali'nin konuklarından biri olan Balkan kökenli müzisyen Goran Bregovic, bu akşam vereceği konser öncesi Kervansaray Termal Otel'de basın toplantısı düzenledi. Türkiye'de konser vermekten büyük mutluluk duyduğunu ve her fırsatta Türkiye'ye geldiğini söyleyen Bregovic, Türkiye'de kendisini evinde gibi hissettiğini belirtti. Bregovic, Bursa olmaktan dolayı çok mutluyum ve sizinkine kıyasla daha küçük bir kültürün içinden geldim. Bursalı müzik severlere bu akşam klasik şarkılardan oluşan, geniş bir repertuar hazırladım dedi. Toplantıda, Can Dündar'ın hazırladığı Mustafa adlı belgeselinin müziklerini de yaptığı hatırlatılması üzerine Bregovic, 15 yıl boyunca sinemayla ilgili bir projede yer almama rağmen, bu teklifi kabul etmekte hiç tereddüt etmedim. Atatürk hakkındaki bu film son yıllarda yapılan en büyük bir çalışmaydı. Bende bu oluşumun bir parçası olmaktan mutluluk duydum diye konuştu.

BALKANLARDA DOĞDUM, BALKAN MÜZİSYEN OLARAK ÖLECEĞİM

Balkanlardan doğdum Balkan muzisyen olarak öleceğim diyen Bregoviç, Avrupada zorluk yaşayan ve Çingeneleri anlatan 'Çingeneler Zamanı' filminin müziklerini yaptım. Bence Çingeneler, Avrupa kültürüne derin izler bırakmışlar ve bu saygıyı hakediyorlar. İnsanoğlunun kullandığı en güçlü dil müzik ve bu dili iyi konuşan bir müzisyenin şarkılarının hangi dilde olduğunun da bir önemi yok dedi. Bregovic, Sezen Aksu ile yaptığı çalısmaların, sanat yaşamındaki en güzel çalışmalar olduğunu da dile getirerek, Türk kültürünün müzikte olan etkilerini Avrupa muziklerinde görebilirsiniz. Bizim de Türk müziginden aldığımız noktalar var dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Bregoviç Mustafa Belgeselinin Müziklerini Yapmak İçin Hiç Tereddüt Etmedim Bregoviç Mustafa... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement