Baklava üreticisi Güllüoğlu, içecek sektörüne girerek Bursa'ya 2 milyon liralık yatırım yaptı. Çalı Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada Osmanlı şerbetlerinden demirhindi, can-ı cihan, hünkar gecesi, makam, kızılcık ve çekirdekli üzüm şerbeti üreten Güllüoğlu'nun hedefi Osmanlı kültürünü dünyaya tanıtmak.
Bursa Hİlton Otel'de Osmanlı şerbetleriyle ilgili düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, yeni bir sektöre girmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. 3,6 milyar TL ola alkolsüz içecek sektörüne "Şipa" markası ile giriş yaptıklarını söyleyen Güllü, "Osmanlı Padişahlarının sağlık iksiri şerbetleri üretmek için Bursa'da 2 milyon liraya mal olan bir üretim tesisi kurduk. Şerbetlerin reçetelerini bulmak için Osmanlı saray arşivlerinde yaklaşık 2 yıl süren araştırma yaptık. Ayrıca, üretim tesislerimizde aylarca devam eden Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmaları yürüttük. Artık milli içeceğimiz ve sağlık deposu şerbetleri halkımızla yeniden buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.
"TÜRKİYE'DE KİŞİ BAŞI 41 LİTRE GAZLI İÇECEK TÜKETİLİYOR"
Gazlı içeceklerin yaşam kaynağı olan sudan bile fazla tüketildiğini ifade eden Güllü, " Türkiye'de kişi başı 41 litre gazlı içecek tüketiliyor. Bu da içecek pazarının yaklaşık 1 milyar 800 milyon TL'lik kısmını oluşturuyor. Halkımızın baklavacı Güllüoğlu şubelerimizde bulabilecekleri ürünlerimizin daha geniş kitlelere ulaştırılabilmesi için hem yurt içinde hem de yurtdışında bayilikler vereceğiz. Hedefimiz kısa süre içerisinde öncelikle Türkiye'nin 81 ilinde yer almak. Bu konuda çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor" diye konuştu.
"2 YIL ARAŞTIRMA YAPTIK"
Baklavacı Güllüoğlu olarak Osmanlı mirası sayılabilecek lezzetleri yeniden yaşatmanın gururunu yaşadıklarını belirten Güllü, "Ülkemizin kendine has içecekleri olup olmadığını araştırmaya başladık. Bu renkli ve lezzetli diyarın kapılarını açma fikri böylece ortaya çıktı. Güllüoğlu markasının 144 yıllık gücüyle ve profesyonel bir ekiple gerçekleştirdiğimiz 2 senelik zorlu bir çaba sonrası asırların Osmanlı saray efsanesini Şipa markası ile bugünün beklentilerine göre yenilenmiş inovatif bir içecek olarak geri döndürdük" ifadelerini kullandı.
TAMAMEN ŞEKERSİZ
Can-ı cihan, hünkar gecesi, makam, demirhindi, kızılcık ve çekirdekli üzüm şırası isimlerinde 6 çeşit olarak üretilen Şipa markalı içecek çeşitlerini 10 çeşide çıkaracaklarını söyleyen Güllü, "Şeker kullanmadığımız içeceklerimizi onlarca faydalı bitki kök ve tohum özünde oluşan ve tarihteki yapısına sadık kalarak ürettik. Her yaştan insan içeceklerimizi gönül rahatlığı ile içebilir. Üstelik stevia ile tatlandırdığımız ürünler şeker hastaları tarafından da tüketilebilir" diye konuştu.
Devlet kurumlarında da şerbetin kullanıldığını ifade eden Güllü, "Şu anda Başbakanlık bizim şerbetlerimizi kullanmaya başladı. Aynı şerbetlerden Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne de gönderdik ama ne oldu bilmiyorum. Oralara girmek için birini tanımak lazım ama biz bunları pek yapmıyoruz. Her şey kendiliğinden olsun istiyoruz. Aslında Beştepe'de bu şerbetlerin ikram edilmesi gerekiyor. Çünkü oraya her ülkeden devlet büyükleri geliyor. Sofralarda bunlar sunulmalı ki bizim kendi kültürümüzü ve içeceğimizi tanıtalım. Sayın Erdoğan'ın bin tane işi var. Adamcağızın şerbet işine de bakacak hali yok. Ama hedeflerimizden biri de orası" ifadelerini kullandı.
Şerbetin çocuk sağlığı açısından da şifalı olduğunu söyleyen Güllü, okullarda da şerbet dağıtılabileceğini ve önümüzdeki günlerde bununla ilgili yetkililerle konuşacaklarını söyledi. - Bursa
Son Dakika › Güncel › Bursa'da Güllüoğlu'ndan Osmanlı Şerbetleri İçin 2 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?