Bursa Kalp Krizinden Ölen Felsefe Profesörüne Üniversitede Tören - Son Dakika
Güncel

Bursa Kalp Krizinden Ölen Felsefe Profesörüne Üniversitede Tören

Bursa Kalp Krizinden Ölen Felsefe Profesörüne Üniversitede Tören

Bursa'da, üniversitedeki odasında dün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Uludağ Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevizci (59), için üniversitede tören düzenlendi.

02.12.2014 15:27

Bursa'da, üniversitedeki odasında dün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Uludağ Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevizci (59), için üniversitede tören düzenlendi. Törene katılan Prof. Dr. Ahmet Cevizci'nin kardeşi Arif Cevizci, öğrenci ve akademisyenlerden ağabeyinin anısını yaşatmalarını istedi.

Prof. Dr. Ahmet Cevizci için Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Bölümler binası önünde tören düzenlendi. Törene eşi Nevin, oğulları Berke ve Anıl, kardeşi Arif Cevizci'nin yanı sıra Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, akademisyen arkadaşları, sevenleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Cangün, sevenlerine baş sağlığı dilerken gözyaşlarını tutamadı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de, büyük bir keder içinde olduklarını belirterek, Yüreğimiz yanıyor. İnsani ve akademisyen yönü çok yüksekti. Naif, asaletli bir insandı. Kaderde böyle. Allah'ın dediği oluyor. Buna tevekkül etmemiz gerekiyor. Ailesi üniversitemizin bireyleridir. Dualarımız onunla olsun. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum diye konuştu.

KARDEŞTEN 'ANISINI YAŞATMA' ÇAĞRISI

Prof. Dr. Ahmet Cevizci'nin kardeşi Mühendis Arif Cevizci ise, ağabeyinin üniversitede öldüğünü hatırlatarak şöyle konuştu

Sizler için öldü. Sizlere daha çok şey öğretmek için öldü. Bunun anısını, devamını hep birlikte getirmelisiniz. Ben, oğulları ve kardeşi adına söz veriyorum. Onun anısına elimizden gelen herşeyi yapacağız. Sizlerden de bekliyorum. Üniversiteyi çok seviyordu. Öğrencilerini, dostlarını çok seviyordu. Yarım kalan herşeyi birlikte sürdürelim. Dersleri, kitapları hayatınız boyunca değerlendirin, aktarın. Ağabeyim burda olsaydı bunları isterdi. Sizden rica ediyorum.

Prof. Dr. Ahmet Cevizci'nin cenazesi İlahiyat Fakültesi'ndeki ikindi vakti kılınacak namaz sonrası Fethiye Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Kalp Krizinden Ölen Felsefe Profesörüne Üniversitede Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement