Büyükşehir Depremi Unutturmuyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Depremi Unutturmuyor

Büyükşehir Depremi Unutturmuyor

Büyükşehir Sismoloji Merkezi Türk Pirelli ve Borusan lojistik personeline deprem eğitimi verdi.

16.03.2012 08:29

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi, Türk Pirelli ve Borusan lojistik personeline deprem eğitimi verdi. Sinevizyon eşliğinde deprem ile ilgili çarpıcı gerçeklerin aktarıldığı eğitimde depremi birebir yansıtan simülasyon bölümünde vatandaşlar 1999 Kocaeli Depremi'ni tekrar yaşadılar.

LOJİSTİK PERSONELE EĞİTİM

Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bilincini aşılamak ve depremle alakalı gözlemlerde bulunmak amacı ile hayata geçirilen Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi eğitimlerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin Deprem ve İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından faaliyetleri yürütülen ve öğrencilerin eğitim-öğretim dönemi boyunca faydalanabildiği merkezin bu seferki konuğu Türk Pirelli ve Borusan lojistik personeli oldu.

EŞYALAR SABİTLENMELİ

İlk olarak deprem öncesi, sırası ve sonrası yapılması gerekenler sinevizyon eşliğinde katılımcılara aktarıldı. Görsel slaytlar ile deprem bilincini aşılayıcı önemli bilgilerin verildiği eğitimin ardından ise simülasyon bölümüne geçildi. Deprem anında binanın içindeki eşyaların sabitlenmesi, açılmaması için nelerin yapılması gerektiğini aktaran Zemin Deprem ve İnceleme Şube Müdürlüğü uzman personeli bunun çok basit alet ve ekipmanlar ile uygulanabileceğinin altını çizdi.

KOCAELİ DEPREMİNİ YAŞADILAR

Depremin birebir yaşanarak öğrenildiği simülasyon merkezinde Türk Pirelli ve Borusan lojistik personeli Kocaeli Depremini yaşadı. Deprem anında kayıt altına alınmış seslerin de verildiği uygulamalı deprem eğitiminde katılımcılara depremi yaşarken uygulanması gerekenler gösterildi. Eğitimin sonunda merak edilen konularda bilgiler verilirken katılımcılara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlamış olduğu ilk yardım çantası hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir Depremi Unutturmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement