Buz Sarkıtları Artık Tehlike Oluşturmayacak - Son Dakika
Güncel

Buz Sarkıtları Artık Tehlike Oluşturmayacak

Buz Sarkıtları Artık Tehlike Oluşturmayacak

"Bu Benim Eserim" Proje çalışması kapsamında, Malatya bölgesinde açılan sergide birbirinden ilginç 85 proje yer alıyor.

09.04.2014 10:09  Güncelleme: 10:06

"Bu Benim Eserim" Proje çalışması kapsamında, Malatya bölgesinde açılan sergide birbirinden ilginç 85 proje yer alıyor.

Malatya, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illerinin katılımıyla gerçekleştirilen sergide; 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik matematik ve fen bilimleri alanlarında yapılan projeler sergileniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TUBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen 'Bu Benim Eserim' adlı proje çalışması kapsamında, sergide yer alan "Tehlikeye Son" projesi, vatandaşların en çok ilgi gösterdiği projeler arasında yer alıyor. Vatandaşları kışın çatı kenarlarında oluşan buz sarkıtlarından korumaya ve elektrik enerjisi üretmeyi amaçlayan projesi Tunceli Özel Munzur Koleji'nden 7. sınıf öğrencisi Ayça Küçük geliştirdi.

Projeyle ilgili bilgi veren Küçük, "Kar yağışı ve buzlanma sonucu oluşan sarkıtlar, çevreyi ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Güneş Enerjisi ile bu olumsuzluğu ortadan kaldırıyoruz. Çatı kenarlarını ısıtıcı rezistans sistemi ile yağan kar ve çatıda oluşan buz sarkıtları, eritilerek, borularla yer altına indirilecek. Bunun yanında yaz aylarında ve yağışsız günlerde elde ettiğimiz enerjiyle de elektrik ihtiyacını karşılamış olacağız" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Buz Sarkıtları Artık Tehlike Oluşturmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement