Çad'da son 30 yılın en şiddetli yağışları yaşandı - Son Dakika
Güncel

Çad'da son 30 yılın en şiddetli yağışları yaşandı

Çad'da gözlemlenen son 30 yılın en yoğun mevsimsel yağışı, başkent Encemine'nin bazı kısımlarını yalnızca tekneyle gezilebilir hale getirdi.

02.11.2022 12:26  Güncelleme: 12:34

Çad'da gözlemlenen son 30 yılın en yoğun mevsimsel yağışı, başkent Encemine'nin bazı kısımlarını yalnızca tekneyle gezilebilir hale getirdi.

Başkentin bazı bölgelerdeki mahalleler tamamen sular altında kalırken, Dokuzuncu bölgede yaşayan aileler de felaket nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Bu yıl ülkenin 23 vilayetinden 18'inde görülen şiddetli yağışlar ve taşan nehirlerin yol açtığı seller, 200 binden fazla aileyi yerinden ederken, çok sayıda sağlık tesisi, yol, köprü ve temiz su sistemini de kullanılamaz hale getirdi.

Çad'da 1 milyondan fazla insanı etkileyen sel, hükümeti geçen hafta olağanüstü hal ilan etmeye sevk etti.

İklim değişiminin yağış rejimlerinde yol açtığı değişiklik, bu yıl Afrika'da pek çok ülkenin sel felaketiyle karşılaşmasına yol açtı.

Dünyanın en az karbon salımı yapan bölge olmasına rağmen iklim değişiminden en fazla etkilenen kıtada seller batıdan doğuya, kuzeyden güneye pek çok ülkede hayatı olumsuz etkiledi.

Can kayıplarının yanı sıra büyük çapta maddi hasarla karşılaşan ülkeler, yeterli altyapı yatırımları olmamasından ötürü yerinden olan yüz binlerce kişiye yardım ulaştırmaya çalışıyor.

Çad\'da son 30 yılın en şiddetli yağışları yaşandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çad'da son 30 yılın en şiddetli yağışları yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement