Çanakkale-Ankara 15. Zafer Koşusu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çanakkale-Ankara 15. Zafer Koşusu

16.03.2012 16:40  Güncelleme: 16:53

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Gül'e verilmek üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk Bayrağı, Eskişehir Valisi Koçdemir'e teslim edildi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verilmek üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'e teslim edildi.

Çanakkale'den başlatılan koşu çerçevesinde Bilecikli atletler tarafından Eskişehir'e getirilen emanetler, Çukurhisar Bölge Trafik Müdürlüğü önünde atletler tarafından teslim alındı.

Emanetler ilk olarak Eskişehir Garı önüne getirildi. Buradan da öğrenciler eşliğinde Atatürk Caddesi'nde yapılan yürüyüşle Vilayet Meydanı'na götürüldü.

Meydanda düzenlenen törende Koçdemir'e teslim edilen emanetler, bu gece Eskişehir Valiliği'nde tutulduktan sonra yarın Sivrihisar Hükümet Konağı önünde yapılacak törenle Ankaralı atletlere devredilecek. Ankaralı atletler, toprak, deniz suyu ve Türk bayrağını Gül'e teslim edecek.

Vilayet Meydanı'ndaki törene, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Şaban Umut, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru ve bazı daire müdürleri katıldı.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale-Ankara 15. Zafer Koşusu - Son Dakika


Advertisement