Çanakkale DSP Genel Başkanı Aksakal Çanakkale'de AK Parti'ye Yüklendi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale DSP Genel Başkanı Aksakal Çanakkale'de AK Parti'ye Yüklendi

Çanakkale DSP Genel Başkanı Aksakal Çanakkale\'de AK Parti\'ye Yüklendi

Çanakkale'ye gelerek partisinin 9'ncu olağan il kongresine katılan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, bir taraftan şeriatçı IŞİD ve ayrılıkçı PKK terörünün yarattığı korku, kaygı, güvensizlik ortamı diğer yandan darbeci FETÖ ve yandaşlarının devlet mekanizmasında yarattığı tahribatın insanlarımızın geleceğe dair umutlarını yok olma noktasına getirdiğini söyledi.

07.08.2016 17:47

Çanakkale'ye gelerek partisinin 9'ncu olağan il kongresine katılan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, bir taraftan şeriatçı IŞİD ve ayrılıkçı PKK terörünün yarattığı korku, kaygı, güvensizlik ortamı diğer yandan darbeci FETÖ ve yandaşlarının devlet mekanizmasında yarattığı tahribatın insanlarımızın geleceğe dair umutlarını yok olma noktasına getirdiğini söyledi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Çanakkale bir otelde gerçekleştirilen partisinin 9'ncu olağan genel kuruluna katıldı. Saygı duruşu bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda divan oluşturuldu. Ardından açılış konuşmaları yapıldı. İlk olarak DSP Çanakkale İl Başkanı Ufuk Cankaya bir konuşma yaptı. Ardından DSP Genel Başkanı Önder Aksakal kürsüye çıktı.

Aksakal, "DSP olarak; yaklaşık 15 yıldır üzerimizde oynanan sinsice, kahpece ve ahlaksızca oyunların karşısında sarsılmaz inancımız ile tartışılmaz Atatürkçülüğümüz ve milliyetçiliğimiz ile sorgulanmasına bile müsaade etmeyeceğim halkçılığımız ve Ecevitçiliğimizle direnişimizi sürdürüyoruz" diyerek konuşmasına başladı. Demokratik solculara asla ve asla diz çöktürülemeyeceğini cümle aleme gösterdiklerini ifade eden Aksakal, "Bunu her yerde söylüyoruz. DSP'li olmak bir ayrıcalıktır. DSP'li olmak inançlı ve kararlı olmaktır. Milliyetçi ve yurtsever olmaktır. Demokrat ve insan haklarına saygılı olmaktır. İnançlara saygılı olmaktır. Atatürkçü ve Ecevitçi olmaktır. Kısacası DSP'li olmak ilk önce insan olmaktır" dedi.

"UMUTLAR YOK OLMA NOKTASINA GETİRİLDİ"

Türkiye'nin, ülkesi ve milletiyle bir varoluş savaşının tam da ortasında olduğunu belirten DSP lideri Önder Aksakal, "14 yılın sonunda bugün geldiğimiz nokta koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütün kurumlarıyla tarumar edildiği, deyim yerindeyse bir hallaç pamuğu gibi atıldığı, binlerce yılda oluşan kadim devlet geleneklerinin ayaklar altına alındığı bir Türkiye'dir. Bir taraftan şeriatçı IŞİD ve ayrılıkçı PKK terörünün yarattığı korku, kaygı, güvensizlik ortamı diğer yandan darbeci FETÖ ve yandaşlarının devlet mekanizmasında yarattığı tahribat insanlarımızın geleceğe dair umutlarını yok olma noktasına getirmiştir. Ülkemiz çağdaş dünya karşısında eksikli, mahçup, yetersiz, kişiliksiz bir görüntü sergilemektedir. Büyük Türk milleti bu manzaraya müstahak değildir. Bugün devlet yönetiminde olanların iktidara geldikleri günden buyana sadece kendi dar dünyalarında oluşturdukları ve sadece kendilerinin bulunduğu alemi yaşamak uğruna sebep olduğu bu durum artık katlanamaz noktalara gelmiştir" diye konuştu.

Partilerinin uzunca bir süredir parlamentodan uzak tutulduğunu söyleyen Aksakal konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu bir tesadüfün sonucu değil. Tam aksine bir stratejik meseledir. Halkın çıkarları doğrultusunda bir siyasi çizgisi olan DSP, 2002 yılında Irak'ın işgaline karşı duran Ecevit'i cezalandıran uluslararası sistemin, ambargosunu maalesef henüz kırabilmiş değildir. Bu gerçeği yadsıyamayız. Ancak dünyaya hükmederler de çok iyi bilmelidir ki siyaseti kendi çıkarları için sizlerle entegre şekilde yapanlar bir gün gelir sizi de kendi çıkarları için satarlar. Bu kaçınılmazdır. Bugün yaşananları görüyorsunuz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale DSP Genel Başkanı Aksakal Çanakkale'de AK Parti'ye Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement