
Çanakkale'nin CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kazdağları'nda doğa katliamı yaşandığını belirterek, Buna ses çıkarmayan şeytandır. Şeytanla işbirliği yapmayacağız dedi.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kazdağları bölgesinde altın madeni işletmeciliğine ve termik santral kurma girişimlerine karşı mücadele veren Çevre Platformu Üyeleri ile Belediye Meclis Salonu'nda biraraya geldi. Toplantıda, Kazdağları bölgesindeki altın madenciliği ve Biga Yarımadası'ndaki termik santral kurma girişimlerine karşı verilen mücadelede kullanılmak üzere yeni bastırılan, üzerinde Made in Çanakkale' yazılı, yöreye özgü ürünlerden örneklerin yer aldığı afişler tanıtıldı.
Kazdağları konusunda devletin ve siyasetin her kademesini uyardıklarını ancak tepki alamadıklarını belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Uyardık uyardık olmadı. Bari 'gözlerine sokalım' dedik ve broşürler hazırladık. Bunlardan 50 bin adet bastırdık. Yetmezse daha da bastırırız. Bunları her yere göndereceğiz diye konuştu.
Toprakları korumaya and içtiğini söyleyen Başkan Gökhan, Çanakkale'yi Çanakkale yapan değerlerimiz, suyumuz, toprağımız, havamız için mücadele ediyoruz. Aynı endişeleri paylaşıyoruz. Bizim bir talebimiz yok. sadece, insanlığa ait olanı korumak istiyoruz. Bunu korumak herkesin görevi. Çünkü bu bir doğa katliamıdır. Buna ses çıkarmayan şeytandır. Şeytanla işbirliği yapmayacağız. İnsanlıktan yana olacağız. Kul hakkını yedirmeyeceğiz. Doğamıza ve dünyamıza sahip çıkacağız ki yarın hem topluma karşı hem Allah'a karşı bunun hesabını verebilelim. Onun için bu noktada bugüne kadar buna ses vermemiş olan gerek hükümet, gerek kamu, gerek iş hayatı, gerekse milletvekili kanadından olanları hiç yokmuş gibi varsayarak arkasını dönüp gidenleri bir kez daha uyarıyoruz. Karşıda bir tepki, savunma yok. Sadece insanları kandırmaya, ikna etmeye yönelik desteklerle yanlarına çekme çalışmaları var. Ben de diyorum ki, bilim adamları gelsin bir anlatsın zararının olmayacağını. Biz de bilelim. Milyonlarca yıl önce bu Kazdağları vardı. Bundan sonra da yıllar boyunca var olması için bütün mücadelemizi yapacağız diye konuştu.
BİLGİ İÇİN PARA İSTENDİ İDDİASI
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kamuoyunu aydınlatma adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yazı yazarak, Ağıdağı, Kirazlı ve Kazdağları Milli Parkı dışında bulunan altın madeni arama ve işletme ruhsatı alan şahıs ve firmaların listesini talep ettiklerini, ancak bunların kendilerine para karşılığı verilebileceğinin söylendiğini anlattı. Başkan Gökhan, daha önce bir kez listeyi talep ettiklerini ve aldıklarını, o zaman feryat edince şimdi kendilerini caydırmak için para istendiğini belirterek şunları söyledi
Yazımıza gelen cevapta, 'Genel Müdürlüğümüzce verilen ruhsatların bulunduğu alanların bilgileri, bilgi sorgulaması yapacak kişinin bizzat talebi ve sorgulama ücretinin yatırılması halinde üçüncü şahıslara verilebilmektedir' deniyor. Bu kez bedava vermiyorlar. Her ruhsat alanı için 65 TL sorgulama ücreti alınmakta olup, 5 erişim numarasından fazla alanlar için ise ek olarak her erişim başına 13 TL sorgulama ücreti talep edilmektedir. Trilyon desen yine vereceğim parayı, yine isteyeceğim senden o listeyi. Ayıplarını tek tek ortaya çıkaracağız. Cebimden vereceğim parayı. İsteyeceğiz ve foyalarını ortaya koyacağız. Ayıptır, bir kamu kurumu senden bir bilgi istiyor. Bu bilgiyi ben değil, Çanakkale Belediyesi, yani Çanakkale halkı istiyor. Bu alanlar kimlere peşkeş çekiliyor bilmek istiyorlar.
Son Dakika › Güncel › Çanakkale Kazdağları'ndaki Katliama Ses Çıkarmayan Şeytandır )kazdağları'ndaki Katliama Ses... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.