Cansu'yu Öldüren Sürücüye 15 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Cansu'yu Öldüren Sürücüye 15 Yıl Hapis İstemi

Cansu\'yu Öldüren Sürücüye 15 Yıl Hapis İstemi

Adana'da, arkadan çarptığı motosiklette Cansu Demir'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan otomobil sürücüsü hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

12.11.2014 13:24  Güncelleme: 17:23

Adana'da 4 Ekim'de, arkadan çarptığı motosiklette eşiyle birlikte Kurban Bayramı ziyaretinden dönen 20 yaşındaki Cansu Demir'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan otomobil sürücüsü 22 yaşındaki Yusuf Toprak hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kaza, Yeşiloba Mahallesi'ndeki Adana Oto Center önünde meydana geldi. Motosikletle Kurban Bayramı ziyaretinden dönen 23 yaşındaki Mustafa Emir ve eşi Cansu Emir'e, arkadan gelen kırmızı renkli Mercedes marka eski kasa bir otomobil çarptı.

Plakası alınamayan otomobilin sürücüsü, olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan bir çocuk annesi Cansu Emir, 9 gün süren hayat mücadelesini kaybetti. Kazada yaralanan Mustafa Emir ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

FAR PARÇASINDAN SÜRÜCÜYE ULAŞILDI

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Suç Araştırma Bürosu ekipleri, ölümle sonuçlanan kazaya karışan otomobili bulmak için çalışma başlattı. Adana'daki tamirhaneleri tek tek dolaşan ekipler, far parçasının da seri numarasını çıkartıp Mercedes firması ile temasa geçerek otomobilin şasi ve motor numarasını istedi. Firma, metal ve far parçasının 1980 ile 1990 yılları arasında üretilen modellere ait olduğunu bildirdi ve Adana'da bunlardan 16 adet bulunduğu saptandı.

Söz konusu araçlar incelendiğinde kırmızı renkli 01 TE 161 plakalı otomobilin Yusuf Toprak'a ait olduğu belirlenince şüpheli gözaltına alındı. Yusuf Toprak, olay günü otomobili Van'da askerlik yapan ve bayram iznine gelen kendisiyle aynı ismi taşıyan yeğeni 22 yaşındaki Yusuf Toprak'ın kullandığını söyledi. Kazadan haberi olmadığını, yeğeninin aracı direğe çarptığını ve farın kırıldığını söylediğini belirten otomobil sahibinin ifadesi üzerine bu kez yeğeni Yusuf Toprak gözaltına alındı.

16 GÜN SONRA YAKALANINCA İTİRAF ETTİ

Kazadan 16 gün sonra yakalanarak sorguya alınan Yusuf Toprak, amcası Kemal Toprak'ı eve bıraktıktan sonra gezmeye çıktığını belirterek, "Gece karanlığında fark etmediğim motosiklete çarptım. Paniğe kapılarak korkup kaçtım. Amcamın yanına tekrar giderek araçla direğe çarptığımı söyledim. Kaza yaptığımı ailemden de gizledim. Genç bir kadın öldüğü için çok üzgünüm" dedi.

'PANİK ATAK HASTASIYIM'

Tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Yusuf Toprak, olay tarihinde askerden izne geldiğini belirterek, "Orta şeritte 60- 70 km hızla seyir halindeyken bir motosikletli benim şeridime doğru sinyalsiz şekilde önüme kırdı. Durma imkanım olmadığından çarptım. Panik atak hastasıyım. Bu nedenle olay sonrası amcamların evi yakın olduğundan onlara gittim. 'Amcama direğe çarptım' diye yalan söyledim. Olayda benim kusurum yoktur. Kusurum belki hızdan dolayıdır" diye savunma yaptı.

Toprak, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini tamamladı. Bilirkişi raporuna göre asli suçlunun Yusuf Toprak olduğunun belirtildiği iddianamede olayda yaralı kurtulan motosiklet sürücüsü Mustafa Emir'in ise kazada kusuru olmadığı bildirildi. Cumhuriyet Savcısı, Yusuf Toprak hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

Yusuf Toprak önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cansu'yu Öldüren Sürücüye 15 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • TOTEMİN GÜCÜNE İNANIRIM BEN.:)))): motosklt denilen aletler bir an önce toplatlıp üretimide kullanımıda yasaklanmalı, yazık kaç insan hayatını kaybetti. . 0 0 Yanıtla

Advertisement