Çavuşoğlu: Süreç Rumların Kabul Edilemez Ön Şartları Nedeniyle Tıkandı - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu: Süreç Rumların Kabul Edilemez Ön Şartları Nedeniyle Tıkandı

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüşen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, basın açıklamasında "Süreç Rumların kabul edilemez ön şartları nedeniyle tıkandı." dedi.

01.06.2017 18:43  Güncelleme: 19:02

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, temaslarda bulunmak üzere KKTC'ye gelen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti. Çavuşoğlu ile beraberindeki heyeti KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı karşıladı. Siber, Bakan Çavuşoğlu'nu Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu'nda kabul etti. İlk sözü konuk bakana bırakan Siber, Çavuşoğlu'nu ülkelerinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"SÜREÇ RUMLARIN KABUL EDİLEMEZ ÖN ŞARTLARI NEDENİYLE TIKANDI"

Müzakere sürecinde Rumların kabul edilemez ön şartlar nedeniyle tıkanma yaşandığını kaydeden Mevlüt Çavuşoğlu, bu konuyu değerlendirmek üzere geldiklerini aktardı. Mustafa Akıncı, Müzakereci Özdil Nami ve uzmanların da yer aldığı heyetler arası görüşmelerde Kıbrıs konusunda değerlendirmeler yaptıklarını, hükümet kanadı ile Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin başkanlarının da kendilerine katıldığını söyleyen Çavuşoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: "Yol haritamız ne olacak, hangi adımları atacağız bunları değerlendirdik. Memnuniyetle söyleyebilirim ki hem izleyeceğimiz yol haritası hem de durum tespiti konusunda mutabakat var, uyum var. Bu da Cumhurbaşkanı'nın, siyasi partilerin ve müzakere heyetinin Türk halkının menfaatlerini koruma kararlığının göstergesi." Süreci objektif olarak değerlendirdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Türkiye olarak süreci destekliyoruz. Türk halkının yanındayız. O nedenle bu kritik aşamada buradayız" dedi.

"BUNLARIN TARTIŞILIR OLMASI KABUL EDİLEMEZ"

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıslı Türklerin geçmişten bu güne kadar iki toplumlu, iki kesimli ve siyasi eşitliğe dayalı çözüm istediğini, bunun da haklı bir istek olduğunu söyledi. Bu normların Birleşmiş Milletler tarafından kabul gördüğünü de kaydeden Meclis Başkanı, "Bunların tartışılır olması kabul edilemez. Ümit ediyorum ki dünya bunu gerçeği farkında olur" dedi.

SİBER: BİRİNCİ ARZUMUZ ÇÖZÜM AMA OLMAZSA DÜNYA BEDELİNİ BİZE ÖDETMEMELİ

"Birinci arzumuz çözüme ulaşmak ama elimizde olmayan nedenlerden dolayı, Rum tarafının ayak sürümesi nedeniyle bir çözüm gerçekleşmezse dünya bunun bedelini bize ödetmemeli" diyen Siber, müzakerelerin olumlu sonuçlanmasını diledi. Siber, eğer müzakereler olumlu sonuçlanmazsa bunun sebeplerinin objektif şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, böyle bir değerlendirmeden sonra izolasyon ve ambargoların son bulması gerektiğini de kaydetti.

Çavuşoğlu: Süreç Rumların Kabul Edilemez Ön Şartları Nedeniyle Tıkandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu: Süreç Rumların Kabul Edilemez Ön Şartları Nedeniyle Tıkandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement