MHP'li Akyıldız İçin Tüm Yurtta Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

MHP'li Akyıldız İçin Tüm Yurtta Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

MHP\'li Akyıldız İçin Tüm Yurtta Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

MHP'nin Esenyurt'ta ki binasına yapılan saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için tüm yurtta gıyabi cenaze namazı kılındı.

27.01.2014 20:55  Güncelleme: 20:56

CENGİZ AKYILDIZ İÇİN ELAZIĞ’DA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Esenyurt’taki binasına yapılan saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için Elazığ’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

MHP'nin Esenyurt'taki seçim bürosuna dün yapılan saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için Elazığ’da gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına MHP Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Bilal Çoban, MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir, Kamu-Sen’e bağlı bazı sendikaların temsilcileri, Türk Ocakları ve Ülkücü Ocakları’na bağlı üyeler katıldı. Bölge Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için dua edilirken, yaralılara da şifa dilendi. Cenaze namazının ardından bir grup sloganlar atarak Bölge Camii’nden Gazi Caddesi’ne kadar yürüdü. Emniyet güçlerinin de teyakkuzda olduğu yürüyüşün ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

MHP’Lİ CENGİZ AKYILDIZ İÇİN ERZURUM’DA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Esenyurt seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için Erzurum’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

İkindi namazından sonra Lalapaşa Camii önünde kılınan gıyabi cenaze namazına MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kamil Aydın, Erzurum Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Kırmacı, İlçe belediye başkan adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gıyabi cenaze namazı kılınmasının ardından Basın danışmanı Cengiz Akyıldız için dua edildi.

Kılınan cenaze namazının ardından açıklama yapan MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kamil Aydın, hain saldırıyı kınadıklarını dile getirdi.

Aydın, “Dün silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Yusufelili kardeşimizin üzüntüsünü yaşıyoruz. Şahadet mertebesi mertebelerin en yücesidir Allah hepimize öyle bir mertebe yaşatsın. Bu hain saldırıyı bu vesileyle kınıyoruz. Yüce Türk milletinin sabrıyla kimse oynamasın.” dedi.

Erzurum Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Kırmacı ise hain saldırıyı kınadıklarını ifade ederek üzgün olduklarını söyledi.

MHP’Lİ AKYILDIZ İÇİN KARAMAN’DA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

MHP’nin Esenyurt’taki seçim irtibat bürosuna düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için Karaman’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

İkindi namazına müteakip Musalla Meydanı'nda kılınan gıyabi cenaze namazına MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Karaman Belediye Başkan Adayı Ali Pınarbaşı, Ülkü Ocakları Başkanı Osman Güngör ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Gıyabi cenaze namazı öncesi musalla taşına Türk Bayrağına sarılı boş tabut konuldu. Daha sonra toplanan kalabalık gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti. Ülkü Ocakları Başkanı Osman Güngör'ün basın açıklamasını okumasının ardından ülkücü gençler hep bir ağızdan tekbir getirerek “Şehitler Ölmez” sloganı attı. Polisin geniş güvenlik tedbiri aldığı namazdan sonra kalabalık dağıldı.

SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN AKYILDIZ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Hatay Ülkü Ocakları'nın organizesiyle, Esenyurt’ta MHP’nin dün açılışı yapılan seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda, hayatını kaybeden Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Antakya DSİ Parkı'nda gerçekleşen gıyabı cenaze namazı öncesinde açıklama yapan Hatay Ülkü Ocakları İl Başkanı Naci Akkaya yapılan saldırıyı kınadıklarını ve saldırının faillerinin bulunmasını istediklerini belirtti.

Saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız’ın vatansever olduğunu belirten Akkaya, "Bizler Ülkücü gençlik olarak onun kanının yerde kalmaması için her şeyi yapacağız" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup gıyabi cenaze namazı kılarak olaysız şekilde dağıldı.

KARABÜK’TE CENGİZ AKYILDIZ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

KARABÜK - İstanbul Esenyurt’ta MHP Seçim Bürosu’na yapılan saldırı sonucunda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için Karabük’te gıyabi cenaze namazı kılındı.

Dün akşam Esenyurt MHP Seçim Bürosu’nun açılışı sırasında yapılan saldırı sonucunda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ulu Cami’de ikindi namazına müteakiben kılınan gıyabi cenaze namazına Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MHP Karabük İl Başkanı Metin Demirel, Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut, MHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Özata, Ülkü Ocakları Karabük Şube Başkanı Yalçın Samet Sarıtaş, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

RİZE’DE MHP'Lİ CENGİZ AKYILDIZ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZ KILINDI

Rize'de Milliyetçi Hareket Partisi il teşkilatı, İstanbul Esenyurt'ta önceki gün Seçim İrtibat Bürosu’na düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Rize Orta Camisi bahçesinde ikindi namazının ardından bir araya gelen partililer, saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için dua edip, gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz ardından bir açıklama yapan MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, PKK’lı katiller tarafından kahpece şehit edilen partimizin basın danışmanı merhum Cengiz Akyıldız’ı diğer ülkücü şehitlerin yanına uçurduklarını ifade ederek “Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Cenneti mekân olsun. Kendisi için Rize’de bir gıyabi namaz kıldık. Kendisi şehit olmuştur. Ak Parti ve PKK’nın işbirlikçisi basını da lanetliyorum. Bu basının kendine gelmesi gerekiyor. AK Parti işbirlikçiliği ayrı bir şey PKK işbirlikçiliği ayrı bir şeydir. Kahpece yapılan saldırı sonucu kavga çıkmış gibi yansıtan basının niyeti bellidir. Savcılar gerekeni yapmalıdır. 30 Mart akşamı Allah'ın izni ile bu hareket onları sandığa gömecektir” diye konuştu.

Kendilerinin kılacağı gıyabi namazına hoca vermeyen Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan’ı da sert bir dille eleştiren Kazmaz, “Şehitlere kılınan namaz islamiyetin gereğidir. Buna müftü hoca vermedi. Hocalar içeride kaldı. Sağ olsun bizim hocamız arkadaşımız Abdullah hoca namazı kıldırdı. Eğer müftü bu şehit cenazesine bir hoca vermiyorsa bunun hesabı bir gün sorulur. Hesap dönecektir, balta dönecektir, gün gelecek hesap sorulacaktır” şeklinde konuştu.

AKSARAY’DA MHP'Lİ AKYILDIZ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

Aksaray'da, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Esenyurt seçim irtibat bürosuna düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Aksaray Ulu Cami'de kılınan gıyabi cenaze namazına, MHP Aksaray İl Başkanı Mustafa Selhan Altınsoy, Belediye Başkan Adayı Rıfkı Karabatak, Aksaray Ülkü Ocakları Başkanı Ferit Köse ve çok sayıda vatandaş katıldı. MHP Aksaray İl Başkanı Altınsoy, seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kıldıklarını söyledi. Bir yıldızın daha kaybolduğunu dile getiren Altınsoy, "Nasıl ki gökyüzünde bir yıldızın kaymasıyla yıldızlar eksilmezse bu camianın da bütün neferleri birer yıldızdır ve eksilmeyecektir" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MHP'li Akyıldız İçin Tüm Yurtta Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement