Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Belediyesi, sağanak yağışların su baskınlarına neden olmaması amacıyla mazgalları temizleterek, tıkanmalara karşı anında müdahale için "Mazgal Nöbeti" uygulaması başlattı.
Ceylanpınar Belediyesi, önceki akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışların su baskınlarına neden olmaması amacıyla mazgalları temizleterek, tıkanmalara karşı anında müdahale için "Mazgal Nöbeti" uygulaması başlattı.
Ceylanpınar ilçesinde etkili olan sağanak yağış Yenişehir, Mevlana ve Bahçelievler Mahallelerinde belediye ekiplerinin tespit ettiği bölgelerde çalışmalar başlatıldı. Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Ceylanpınar Belediyesi Başkanı Menderes Atilla, meteorolojinin sağanak yağış uyarısı doğrultusunda ilçede su baskınlarına karşı önlem alındığını belirtti.
Daha önce ani ve beklenmedik ölçüde yağan yağmurla birlikte gelen materyallerin mazgalları tıkaması nedeniyle başta ana arterler olmak üzere Yenişehir, Mevlana ve Bahçelievler Mahallelerinde su baskınının hatırlatıldığı açıklamada, şöyle denildi: ''Yağmur sularının getirdiği toprak ve taşların mazgalları tıkamaması için belediye ekipleri mazgalları temizledi. Olası bir ani yağmur nedeniyle mazgalların olduğu bölümlerde tıkanmalara karşı anında müdahale için belediye ekiplerimiz nöbet tutacaklar."
Ceylanpınar ilçe merkezinde etkili olan sağanak yağış yüzünden mazgal temizlik çalışmalarında Ceylanpınar Belediye Başkan Yarımcısı Adnan Daşkıran ve Belediye Başkan Danışmanı Aziz Aydın da hazır bulunarak çalışmaları takip etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)
Son Dakika › Güncel › Ceylanpınar'da Etkili Yağışa Karşı 'Mazgal Nöbeti' Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.