Chp'de 11. Kadın Kurultayı Çalışmalarına Başladı - Son Dakika
Güncel

Chp'de 11. Kadın Kurultayı Çalışmalarına Başladı

Chp\'de 11. Kadın Kurultayı Çalışmalarına Başladı

CHP'de 8 yıl aradan sonra 11 CHP'de 8 yıl aradan sonra 11.Kadın Kurultayı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda çalışmalarına başladı.

08.07.2012 10:58

CHP'de 8 yıl aradan sonra 11 CHP'de 8 yıl aradan sonra 11. Kadın Kurultayı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda çalışmalarına başladı.

Kurultayda Divan Başkanlığı'na Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan seçildi. 2004 yılından beri ilk kez toplanan Kadın Kurultayı için, salon kırmızı beyaz CHP Bayrakları ve balonlarla süslenmiş durumda. Tribünlere ise karşılıklı olarak, "Bugün Senin Günün, Senin Geleceğin, Senin Umudun CHP" ile "Bugün Tek Yürek, Çok Ses, Tek Nefes El Ele Yerel Seçime" sloganlarının yer aldığı afişlerin asıldığı görülüyor.

Platformun her iki tarafında, CHP Kadın Kolları tarafından hazırlanan görseller barkovizyondan yansıtılırken, platformun tam karşısında ise Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Dünyada Hiçbir Milletin Kadını "Ben Anadolu Kadınından Fazla Çalıştım, Milletimi Kurtuluşa ve Zafere Götürmekte Anadolu Kadını Kadar Emek Verdim' diyemez" sözlerinin yer aldığı dev afiş bulunuyor. Kurultayda, işitme engelliler için yapılan konuşmalar işaret diline çevriliyor.

Salonun, orta kısmı delegeler ve basın mensupları için ayrılırken, basın mensuplarının masalarına, delegeler ile protokol sandalyelerine bırakılmış kırmızı karanfiller dikkat çekiyor. Sol tribiünde, Gaziosmanpaşa Kadın Kolları tarafından, "Hepimiz Halide Edip'iz Gaflete, Delalete ve Hıyanete Geçit Yok" yazılı pankart açılmış durumda.

Dışarıda ise kurultaya gelenlere üzerinde Atatürk'ün fotoğrafı ile CHP'nin altı okunun bulunduğu şallar dağıtılıyor, stantlarda çeşitli yöresel ürünler satılıyor.

-ÜÇ ADAY-

Kurultayda, Kadın Kolları Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan, mevcut Başkan Deniz Pınar Atılgan, eski kadın kolları başkanı ve PM üyesi Zuhal Samlı ve Hilal Dokuzcan olmak üzere 3 aday bulunuyor. Ancak, 550 delegenin bulunduğu kurultayda, tüzüğe göre delegenin onda birinin önerisiyle kadın kolları genel başkanlığına aday olunabilecek.

Kurultaya, CHP Grup Başkanvekilleri Emine Ülker Tarhan, Muharrem İnce, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Genel Başkan Yardımcıları ve eşleri, Ankara Milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Levent Gök, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Binnaz Toprak, İhsan Özkes ve eşi ile PM üyeleri de katılıyor. CHP'nin kadın kurultayına katılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise salona girişinde, tribünler tarafından alkış ve ıslıklarla karşılandı. Kurultayda, CHP'li belediye başkanları, yabancı misyon temsilcileri, kadın aktivistler ile sanatçılar da yer alıyor.

Kurultayda CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da katılarak bir konuşma yapacak. Kılıçdaroğlu'nun partisinin kadın kurultayına eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte gelmesi bekleniyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'de 11. Kadın Kurultayı Çalışmalarına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement