CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "(AK Parti) Cumhuriyetin ana sütunlarını değiştirme projesini uygulamaya sokmuştur."

29.10.2012 19:26

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "(AK Parti) Cumhuriyetin ana sütunlarını değiştirme projesini uygulamaya sokmuştur. Bugün yaşadığımız bu gerilimli süreç de bu amaca ulaşmak için atılan adımlardan bir tanesidir" dedi.

Cumhuriyetin ilk yıllarına tanıklık eden Ara Güler, Hıfzı Topuz, Turgut Özakman, Haldun Dormen, Hasan Pulur gibi isimlerin gözlemlerini ve anılarını içeren, "Cumhuriyete 100 Tanık-Çoban Ateşi" adlı belgeselin ilk gösterimi Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapıldı.

Çankaya Belediyesi'nce Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlatılan belgeselin gösteriminde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Geçen seneki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları şiddet bahanesiyle, 30 Ağustos kutlamaları deprem nedeniyle kutlanamadı, engellendi. Bu yıl ise bu iş, hukuki bir biçimde halkın kendi Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamasını engelleyecek bir uygulamaya dönüştürüldü" dedi.

AK Parti'nin, "Değişim" diyerek 2002'de iktidarı değiştirdiğini dile getiren Keskin, şunları kaydetti:

"İktidara geldiği günden itibaren cumhuriyetin kazandırdığı yaşam biçimi yerine isyanı koyduğu bir yaşam biçimi getirebilmek için toplumu değiştirme projesi başlamıştır. Cumhuriyetin ana sütunlarını değiştirme projesini uygulamaya sokmuştur. Bugün yaşadığımız bu gerilimli süreç de bu amaca ulaşmak için atılan adımlardan bir tanesidir. Ama kıvanç duyarak şunu söylemek istiyorum ki hem parti mensuplarım hem de Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları oynanan bu senaryonun gerçek hedefini kavramışlardır. Demokratik reflekslerin tepkilerini bütün engellemelere rağmen dışa vurmuşlardır."

Türkiye insanının barışın çimentosu olduğunu vurgulayan Keskin, "Bütün engellemelere rağmen bu cumhuriyet yaşayacaktır. İçten ve dıştan bütün ihanetlere rağmen bu cumhuriyet ayaktaysa onun temelindeki ideolojik ve felsefi tercihlerin doğruluğundan kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Muhabir: İlkay Güder-Fatma Can

Yayıncı: Murat Taydaş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement