CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, KKTC'de - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, KKTC'de

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, KKTC\'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kıbrıs konusu Türkiye hükümetlerinin ortak politikasıdır."

02.05.2013 16:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kıbrıs konusu Türkiye hükümetlerinin ortak politikasıdır. Buna bir milli dava olarak bakıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, KKTC'deki temasları çerçevesinde KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ile makamında biraraya geldi. Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Kıbrıs konusunda Avrupa Birliği'nin uyguladığı çifte standarttan rahatsız olduklarını dile getirdi.

CHP olarak Kıbrıs'ı yakından tanıdıklarını belirten Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Bülent Ecevit'in, KKTC'nin kurularak bağımsızlığını elde etmesi ve Kıbrıslı Türklerin baskı görmeksizin barış içinde kendi coğrafyalarında yaşamalarında büyük katkısı olduğunu ifade etti.

"Önemli olan KKTC'ye demokrasiyi barışı ve huzur getirmektir" diyen Kılıçdaroğlu, 1974 Mutlu Barış Harekatı'ndan sonra Kıbrıs'ta kimsenin zarar görmediğini ve adaya gerçek anlamda barış geldiğini kaydetti.

Kıbrıs konusunun Türkiye hükümetlerinin ortak politikası olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, Buna bir milli dava olarak bakıyoruz" dedi.

-"Kıbrıs sorunu tarihten gelen ve kökleşmiş bir sorun"

KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer de Kıbrıs sorununun tarihten gelen ve kökleşmiş bir sorun olduğunu belirterek, bu sorunun halkın yaşamını her alanda etkilediğini ifade etti.

"Bizim güçlü olduğumuz tarafımız Anavatan'ın bütün kurum ve kuruluşlarıyla mutlak ve candan bir şekilde yanımızda olmasıdır" diyen Bozer, KKTC'nin de bu sayede kurulduğunu belirtti.

Türkiye'deki kurum ve kuruluşlarla yeni başlayacak müzakere sürecinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiğiyle ilgili istişare yapmanın önemine vurgu yapan Bozer, "Kıbrıs meselesi Türkiye'deki 70 milyonun gönül meselesidir, böyle gelmiştir böyle gidecektir" diye konuştu.

-Denktaş'ın anıt mezarını ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey Kıbrıs'taki temasları çerçevesinde Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile birlikte KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın anıt mezarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Denktaş'ın anıt mezarında saygı duruşunda bulunduktan sonra şeref defterini imzaladı. - LEFKOŞA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, KKTC'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement