CHP'li Akkiraz Vekillikten İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

CHP'li Akkiraz Vekillikten İstifa Etti

Soma'daki maden faciasında hükümeti protesto etmek için istifa kararı alan Sabahat Akkiraz, istifa dilekçesini bugün Kılıçdaroğlu'na verecek.

20.05.2014 10:39  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'da yaşanan maden faciasında hükümeti protesto etmek için milletvekilliğinden istifa kararı alan CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, istifa dilekçesini bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na verecek.

Akkiray'ın istifa dilekçesi danışmanı tarafından Kılıçdaroğlu'na iletilecek.

Akkiray istifa dilekçesinde şöyle dedi:

"13 Mayıs 2014 günü Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında 300'den fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu büyük trajedi karşısında siyasal sorumluluk iktidarda olmasına rağmen yetkililerin istifa kurumunu işletmedikleri, koltuklarını koruyabilmek uğruna olayı akışına bıraktıkları üzüntü ile görülmektedir. Soma faciasında hayatını yitiren işçi kardeşlerimizin, ailelerinin ve halkımızın vicdanında siyaset kurumunun daha fazla yıpranmaması, istifa etmenin de siyasal bir erdem olduğunun tekrar hatırlanması ve ben adamımı yedirmem mantığının artık siyasal bir argüman olmaktan çıkması için, TBMM İstanbul milletvekilliğinden istifa ediyorum."

Akkiray'ın TBMM Başkanlığına yazılan istifa dilekçesinde tarih olarak da "15 Mayıs" yazılması dikkat çekti.

-GENEL KURULCA GÖRÜŞMESİZ KARAR VERİLİYOR-

Meclis İçtüzüğüne göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden istifa eden milletvekilinin istifa yazısının gerçekliği Başkanlık Divanınca yedi gün içinde incelenip tespit edildikten sonra üyeliğinin düşmesine Genel Kurulca görüşmesiz karar veriliyor.

CHP\'li Akkiraz Vekillikten İstifa Etti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Akkiraz Vekillikten İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement