Chp'li Aygün: Emniyet Müdürlerinin Görevden Alınması, Güler'in Neden İstifa Etmesi Gerektiğinin... - Son Dakika
Son Dakika Logo

Chp'li Aygün: Emniyet Müdürlerinin Görevden Alınması, Güler'in Neden İstifa Etmesi Gerektiğinin...

Chp\'li Aygün: Emniyet Müdürlerinin Görevden Alınması, Güler\'in Neden İstifa Etmesi Gerektiğinin...
18.12.2013 14:24

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İstanbul'da 5 emniyet müdürünün görevden alınmasının İçişleri Bakanı Muammer Güler'in neden istifa etmesi gerektiğinin somut kanıtı olduğunu söyledi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İstanbul'da 5 emniyet müdürünün görevden alınmasının İçişleri Bakanı Muammer Güler'in neden istifa etmesi gerektiğinin somut kanıtı olduğunu söyledi.

Aygün, Akdeniz Üniversitesi'nde bir sınıfın penceresine Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin bulunduğu bir afiş astıkları için bir ay okuldan uzaklaştırılan öğrencilerle TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Gezi direnişiyle ilgili okuldan uzaklaştıran tek öğrenci grubunun bu 10 kişi olduğunu belirten Aygün, şöyle konuştu:

"Şu an oğlu hırsızlıktan içeride bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi sürdüğü dönemde, "Çocuklarınıza sahip çıkın' diye çağrılar yapmıştı. Çocuğu gözaltında olan ve şu afişteki çocukların hayatına son veren Güler, gerçekten kendi çocuğuna iyi sahip çıkıyor. Bugün İstanbul'da 5 şube müdürünü görevden almış. Dolayısıyla, bir an önce bakanların, oğulları içeride olanlar başta olmak üzere, istifa etmeleri lazım. Bakanların oğullarıyla başlayan bu kutsal ve temiz operasyonun da bir an önce Başbakan'ın oğulları ve kızlarına yönelmesi lazım. Eğer Türkiye'de adalet varsa şu afişi asan çocuklardan değil, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, AKP'lilerden hesap sorulmalı. Dileriz ki, İstanbul'daki cesur savcıların yürüttüğü mücadele onlara kadar uzanır. Türkiye'deki talan ve hırsızlık düzeni paramparça olur."

İstanbul'da 5 emniyet müdürünün görevden alınmasının Bakan Güler'in neden istifa etmesi gerektiğinin somut kanıtı olduğuna dikkat çeken Aygün, "Bizzat onun görevden aldığı çok açık. Alınanlar polis müdürleri ve doğrudan soruşturmayı etkileyebilecek bir tasarruf bu. Birazcık siyasi etik taşıyorsa, Hrant öldürüldüğünde taşımadığı siyasi ve vicdani etiği göstermesinin zamanı geldi. Hiç değilse oğlunun aklanması için, oğlunun soruşturmasının şaibeli olmadığını 76 milyonun görebilmesi için bir an önce istifa etmeli" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Aygün: Emniyet Müdürlerinin Görevden Alınması, Güler'in Neden İstifa Etmesi Gerektiğinin... - Son Dakika


Advertisement