CHP'liler Barış Günü'nde Güvercin Uçurdu - Son Dakika
Güncel

CHP'liler Barış Günü'nde Güvercin Uçurdu

CHP\'liler Barış Günü\'nde Güvercin Uçurdu

CHP'liler, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yürüyüş düzenleyerek güvercin uçurdu.

01.09.2012 15:05

CHP'liler, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yürüyüş düzenleyerek güvercin uçurdu. CHP Mersin milletvekillerinin de katıldığı yürüyüşte, savaşların son bulması çağrısı yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Kadın Kolları, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla il binası önünden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş düzenledi. CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer ve İsa Gök, CHP İl Başkanı Faruk Akar, CHP'li Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda partilinin katıldığı yürüyüşe kadınların siyah kıyafetler ve yakalarında kırmızı karanfillerle gelmeleri dikkat çekti.

Yürüyüş için saat 10.30'da il binası önünde toplanan partililer, büyük bir Türk bayrağı açtılar. Buradan İstiklal Caddesi'ne çıkan kortejin önünde ellerinde Türk bayrakları ile iki küçük kız çocuğu yer alırken, onların arkasında CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu ile ilçe kadın kolları başkanları, ellerinde karanfillerle yürüdü. 'Yurtta Barış Cihanda Barış' pankartı ve Türk bayrağı arkasında Sakarya Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan CHP'liler yol boyunca 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi', 'Susma haykır savaşa hayır', 'Yaşasın halkların kardeşliği' sloganları attı. Ellerinde Türk bayrakları, kırmızı karanfiller ve 'Çocuklar ölmesin', 'Analar ağlamasın', 'Savaşa hayır', 'Teröre hayır' yazan pankartlar taşıyan CHP'liler, Cumhuriyet Meydanı'na da alkışlar ve ıslıklarla girdi.

Burada Atatürk Anıtı önünde tüm şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan CHP'liler adına konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu, ses düzeni kurmalarına rağmen elektrik verilmemesine tepki göstererek, "Elektriği kesebilirsiniz ama sesimizi kesemeyeceksiniz, bizi susturamayacaksınız" dedi.

"BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Savaşa, şiddete ve teröre 'hayır' demek, barışa çağrı yapmak için CHP olarak tüm örgütleriyle alanda olduklarını belirten Zaimoğlu, insanlık için çok önemli bir günü mevcut iktidarın Türkiye'yi getirdiği bir süreçte barış ortamı içinde kutlayamadıklarını ifade etti. CHP'li kadınlar olarak, bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' ilkesini bir kez daha hatırlatmak istediklerini vurgulayan Zaimoğlu, "Mevcut iktidar ülkemizi içeride ve dışarıda savaş ve çatışma politikaları içine sürüklemiştir. Suriye ile savaş çığırtkanlığı yapmaktadır. Biz komşumuzla savaş istemiyoruz. Biz barış içinde yaşamak istiyoruz. Siyasi kural artık bu terörü bitirsin, analar ağlamasın, şehit cenazelerinde anaların gözyaşlarını silmek istemiyoruz. Biz kadınlar evlat, kardeş, eş acısı, insan acısı yaşamak istemiyoruz. Silahlar sussun, hep beraber barış türküleri söyleyelim istiyoruz" diye konuştu.

"Demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne inanan biz CHP'li kadınlar, dünya barışını tehdit eden her türlü terör örgütünü lanetliyoruz, şiddetin her türlüsüne karşı çıkıyoruz" diyen Zaimoğlu, tüm kadınlara çağrıda bulundu. Ülkede barışı, sevgiyi, saygıyı, huzuru, refahı, güveni örgütleyecek bir güce ihtiyaç olduğunun altını çizen Zaimoğlu, "Bu güç biz kadınlarda fazlasıyla var. Yaşanan olumsuzluklara el atmanın zamanı geldi geçiyor. Ülkemize, insanımıza sahip çıkma zamanı. Gelin insanca yaşam için, barış için, çocuklarımızı gelecek kaygısı olmadan büyütmek için sesimizi, gücümüzü, sözümüzü birleştirelim, CHP çatısı altında birleşelim. Savaştan, terörden, şiddetten arınmış bir dünyada, mutluluğa, huzura, sevgiye, kardeşliğe, evrensel barışa hep beraber kucak açalım" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından CHP Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer ve İsa Gök ile İl Başkanı Akar, İl Kadın Kolları Başkanı Zaimoğlu ve ilçe kadın kolları başkanları hep birlikte beyaz güvercin uçurdu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Atatürk Caddesi'ne geçen CHP'liler, burada kadınlara karanfil vererek, Dünya Barış Günü'nü kutladı. Partililer, CHP il binasına kadar da alkışlar, ıslıklar ve sloganlarla yürüdü. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'liler Barış Günü'nde Güvercin Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement