CHP Milletvelillerinden Çadır Eylemine Destek - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvelillerinden Çadır Eylemine Destek

CHP Milletvelillerinden Çadır Eylemine Destek

Eski milletvekili Mahmut Alınak'ın, Kocaeli Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi önündeki çadırlı eylemine CHP Milletvekilleri Veli Ağababa ve Dr.

26.10.2013 16:17

Eski milletvekili Mahmut Alınak'ın, Kocaeli Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi önündeki çadırlı eylemine CHP Milletvekilleri Veli Ağababa ve Dr. Muharrem Işık destek verdi.

CHP Cezaevleri Komisyonu üyeleri Malatya Milletvekili Veli Ağababa ve Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne gelerek cezaevi önünde çadır kurarak cezaevi sistemini ve tutukluların karşılaştığı olumsuz koşullarının düzeltilmesi için eylem yapan eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak'a destek verdiler.

Alınak'a destek için cezaevi önüne gelen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa, Alınak'a üyesi olduğu CHP Cezaevi Komisyonu'nun cezaevleri hakkında hazırladığı raporu takdim ederek kendisine eyleminde sonuna kadar yanında olduklarını iletti. CHP Cezaevleri Komisyonu ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ağababa, " Türkiye'nin en yakıcı sorunlarından biri olan cezaevleri gerçeğini ülke gündemine taşıma için burada eylem yapan ve cezaevlerini de çokça ziyaret etmiş Sayın Mahmut Alınak'a çokça teşekkür ediyorum. Hakikatten yapmış olduğu eylem çok saygın bir eylem. Maalesef Türkiye eylem yapan herkesin cezaevine düştüğü bir ülke. CHP Cezaevleri Komisyonu olarak 2 yıldır cezaevlerini geziyoruz. Çok akıl almaz uygulamalarla karşılaştık. İnsan vücudunda bir toplu iğneyi bile bulabilen teknolojik sistemler varken maalesef dünyanın hiçbir yerinde olmayan ve insan onuruna zarar veren çıplak aramaların yapıldığı cezaevlerine sahibiz. Buralarda çok büyük eksiklikler var. Bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Sayın Alınak'ın da dikkat çektiği bu çıplak aramanın, disiplin cezalarının ve cezaevinde insan onuruyla bağdaşmayacak olayların son bulması gerekiyor. İçerde ne kadar demokrasi varsa dışarıda da o kadar demokrasi var gerçeğine dikkat çektiği için bir kez daha Sayın Alınak'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cezaevleri gerçeğinin Türkiye'de içler acısı bir durum haline geldiğine belirten Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, "Bizim cezaevlerinden çıkan insanları rahabilite edileceği düşüncesiyle yaptığımız cezaevleri gezimizde aksine insanların daha da şiddet dolu olarak dışarı çıkabileceği gerçeği ile karşılaştık. Cezaevleri suçluları rahabilite edecek yerler olarak görünmesine rağmen, maalesef burada yapılan çıplak arama ve diğer insan onurunu kırıcı uygulamalarla buradan kalan kişilerin devlete düşman olarak dışarı çıkması sağlanıyor. Bunun da farkında değiller. 5 yıldızlı cezaevleri yaptık derken çıplak aramalarla tutukluları ve ziyaretçi yakınlarını çıplak aramaya tabi tutmak bu ülkenin ayıbıdır ve bundan bir an önce vazgeçilmesi gerekiyor" diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa ve Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık'a desteklerinden dolay teşekkür ederek konuşmasına başlayan Eski Milletvekili Mahmut Alınak, "Gece Kandıra'nın ayazında çok üşüdüm, dostlarımın buraya gelmeleri içimi ısıttı. Ben burada tutukluyken Sayın Ağababa bir heyetle yine ziyaretime gelmişti. Arkadaşlarım zor günlerin dostlarıdır. Bu paha biçilemez bir dayanışma. Ben böyle insanları karanlıkta çakan kıvılcımlara benzetiyorum. İyi ki varlar" dedi.

Eyleminin amacına bir kez daha değinen Eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak, "Cezaevlerinde kuyu sistemi ve çıplak arama denilen bu insan onurunu yok sayan uygulamalara son verilmelidir. Hücrelerin önünde sadece gökyüzünü gören minnacık bir kuyu denilen alan var. Bu sistem insanı yok eden, insan ruhunu ve bedenini sakatlayan bir uygulama. Dolayısıyla blokların bahçede bir araya getirildiği bir sisteme geçilmesi gerekiyor. Bunun haricinde çok önemli olduğunu düşündüğüm insani bir talep olan, hapishanelerin iç idaresinda mutlaka tutukların da söz sahibi olduğu bir sisteme geçilmelidir. Tutuklular kendi oyları ve kararlarıyla cezaevi idaresinde söz sahibi olmalıdır. Yoksa bu rezalet sürüp gidecektir" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından, CHP Cezaevleri Komisyonu üyeleri Malatya Milletvekili Veli Ağababa ve Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık eski Milletvekili Alınak'ın çadırı önünde cezaevleri koşulları hakkında sohbet ettiler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Milletvelillerinden Çadır Eylemine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement