Çiftlik Bank Davası Kapsamında Uruguay'da Yakalanarak Türkiye'ye Getirilen Osman Naim Kaya Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Çiftlik Bank Davası Kapsamında Uruguay'da Yakalanarak Türkiye'ye Getirilen Osman Naim Kaya Tutuklandı

Çiftlik Bank Davası’nın bir numaralı sanığı Mehmet Aydın’ın sağ kolu olduğu belirtilen ve Uruguay’da yakalanarak Türkiye'ye getirilen Osman Naim Kaya, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

10.04.2023 11:42  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNEM NAZLI DEMİR

Çiftlik Bank Davası'nın bir numaralı sanığı Mehmet Aydın'ın sağ kolu olduğu belirtilen ve Uruguay'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen Osman Naim Kaya, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

Binlerce kişinin mağdur edildiği Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki işlerini yürüttüğü gerekçesiyle kara para aklama, vergi kaçırma, suç örgütü üyesi olma ve dolandırıcılık gibi suçlardan kırmızı bültenle aranan Osman Naim Kaya, 7 Nisan'da yakalanmış 8 Nisan'da ise Türkiye'ye getirilerek, İstanbul EMniyeti'ne teslim edilmişti.

ÇİFTLİK BANK İLE İLGİSİNİN OLMADIĞINI İDDİA ETTİ

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Osman Naim Kaya, ifadesinde, Mehmet Aydın ile sosyal medya üzerinden tanıştığını, daha önce tanışıklığının olmadığını söyledi. Osman Naim Kaya, Uruguay'a gelen Mehmet Aydın ve ailesine danışmanlık yaptığını, bu zamana kadar bu danışmanlık (araç, ev alım işlerinde aracılık) işlerinde 'komisyon' adı altında Mehmet Aydın'dan yaklaşık 537 bin dolar para aldığını anlattı. Çiftlik Bank ile herhangi bir ilgi ve alakasının olmadığını savunan Osman Naim Kaya, Çiftlik Bank'ın kurulduğu tarihte Uruguay'da bulunduğunu, Bitcoin cihazlarını bilmediğini ve alakasının olmadığını belirtti. Osman Naim Kaya, ifadesinde ayrıca, Paraguay'a hiç gitmediğini, Pabipark ve başka herhangi bir şirkette Mehmet Aydın ile ortaklığının olmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini dile getirdi.

Osman Naim Kaya, İstanbul emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Kaya, savcılıkta verdiği ifadenin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Çiftlik Bank Davası Kapsamında Uruguay\'da Yakalanarak Türkiye\'ye Getirilen Osman Naim Kaya Tutuklandı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Çiftlik Bank Davası Kapsamında Uruguay'da Yakalanarak Türkiye'ye Getirilen Osman Naim Kaya Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement