"Çocuk ve Medya Karikatür Sergisi ve Albümü" Yapılacak - Son Dakika
Güncel

"Çocuk ve Medya Karikatür Sergisi ve Albümü" Yapılacak

"Çocuk ve Medya Karikatür Sergisi ve Albümü" Yapılacak

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu iş birliğinde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın himayesinde, 14 15 Kasım tarihinde İstanbul’da düzenlenecek I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi kapsamında "Çocuk ve Medya Karikatür Sergisi ve Albümü" hazırlanacak

24.06.2013 17:10

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu işbirliğinde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde, Prof. Dr. Haluk Yavuzer'in kongre başkanlığında,14-15 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi kapsamında "Çocuk ve Medya Karikatür Sergisi ve Albümü" hazırlanacak.

Yapılan açıklamaya göre; çocuk ve medya ilişkisi çerçevesinde çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunması ve olumlu etkilerinden yararlanmalarına yönelik karikatür sanatı örneklerinin ortaya konulması amacıyla düzenlenecek sergi ve albüme karikatür sanatçıları eserlerini gönderebilecek.

Çocuk ve Medya Karikatür Sergisi ve Albümü'nde her sanatçının daha önce yayımlanmamış 1'er adet karikatürüne yer verilecek. Gönderilecek çalışmalarda renk sınırlaması yok. Karikatürler sergi için 50x50 cm, albüm ise 18x18 boyutlarında basılacak. Karikatür sanatçıları eserleri ile birlikte birer çocukluk ve yetişkinlik fotoğraflarının yanında, çocukluklarını anlatacakları 150 kelimelik özgün biyografik öykülerini de gönderecek. Karikatürler orijinal olarak, yüksek çözünürlükte elektronik ortamda ya da CD'ye yüklenmiş olarak gönderebilecek.Karikatürlerin son teslim tarihi de 25 Eylül.

Karikatürler Çocuk ve Medya Hareketi ile Kongre'nin www.cocukvemedyakongresi.org portalına da yansıtılacak. Çocuk ve Medya Karikatürleri Sergisi 14-15 Kasım tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre ve Sergi Sarayı'nda açılacak ve eş zamanlı olarak albümü de basılmış olacak. Sergi ve albümde yer alacak karikatürler için telif ücreti ödenecek.

Çocuk ve Medya Karikatür Sergisi ve Albümü'nün Seçici Kurul şu isimlerden oluşuyor; Prof. Dr. Davut Dursun ( RTÜK Başkanı ), Prof. Dr. Halük Yavuzer ( Kongre Başkanı ), Murat Karakaya ( BYEGM Genel Müdürü ), Mustafa Ruhi Şirin ( Çocuk Vakfı Başkanı ), Osman Kehri ( Ressam, Çocuk Kitabı Çizeri ), Yrd. Doç. Dr. Şahin Oruç ( Eğitimbilimci ), Yurdagün Göker - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Çocuk ve Medya Karikatür Sergisi ve Albümü' Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement