Ak Partili Vekil, Çocuğu Kaçırılan Aileyi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Vekil, Çocuğu Kaçırılan Aileyi Ziyaret Etti

Ak Partili Vekil, Çocuğu Kaçırılan Aileyi Ziyaret Etti

AK Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, oğulları PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG tarafından kaçırılan Kılıç ailesini ziyaret etti.

21.06.2014 01:13  Güncelleme: 09:03

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, oğullarının PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG tarafından kaçırıldığı öne sürülen Kılıç ailesini ziyaret etti.

Uslu, Suruç'da çocukları lise 2'nci sınıf öğrencisi olan 14 yaşındaki Eşref Kılıç'tan 37 gündür haber alamayan ve YPG tarafından kaçırıldığı belirtilen Kılıç ailesini ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Burada, gazetecilere açıklama yapan Uslu, Eşref Kılıç'ın 14 Mayıs tarihinden bu yana ailesiyle bağlantısının kesildiğini ve haber alamadıklarını hatırlattı.

"GÖZYAŞLARININ DİNME ZAMANI GELDİ"

Eşref Kılıç'ın Suriye'ye geçtiğini oradan nereye gittiğini bilme imkanlarının olmadığını belirten Uslu, "Netice'de aynı örgütün parçalarından bahsediyoruz ve önemli olan örgütün hangi coğrafyada olduğu değil, örgütün bu anlamdaki tutumudur. Çocukları bir terör eylemlerinin veya silahlı örgütlerin parçası haline gelmediği bir Türkiye artık hepimizin hakkı. Annelerin gözyaşlarının gerçekten dinmesinin zamanı geldi ve geçti" dedi.

Uslu, barışın gerçek anlamda hakim kılınması adına çocukların anne kucağından, anne şefkatinden koparılmaması gerektiğini, insan hakları ve barış sürecinin devamı adına bunun vazgeçilmez bir gereklilik olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Bizim yüreklerimizden daha fazla yanan şüphesiz annelerin yürekleridir. Artık daha fazla yürekler yanmasın çözüm sürecinin adım adım ilerlediği barışın gerçekten on yıllardır hak ettiğimiz biçimde geldiği bir ortamda bu ortamın devamı adına da ailelerimizin, geçlerimizin, evlatlarımızın hakları adına bu acıya artık bir son verelim."

BABA KILIÇ: BARIŞ İSTİYORUZ

Baba Celal Kılıç ise oğlu Eşref'ten 37 gündür haber alamadıklarını belirterek, oğlunun Suriye tarafına geçtiğini öğrendiğini ve durumu hemen polise bildirdiğini söyledi.

Oğlunu bulmak için çaba harcadığını fakat bir sonuç alamadığını anlatarak, "Bütün insanlara bütün Türkiye'ye barış istiyoruz" şeklinde konuştu.

Anne Medine Kılıç ise oğlunun gittiği günden beri gözyaşı döktüğünü ifade ederek, bir an önce oğluna kavuşacağı anı beklediğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ak Partili Vekil, Çocuğu Kaçırılan Aileyi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement