Çocuklarına Şehitlik Payesi Verilmesini İstiyorlar - Son Dakika
Güncel

Çocuklarına Şehitlik Payesi Verilmesini İstiyorlar

Çocuklarına Şehitlik Payesi Verilmesini İstiyorlar

Askerde çocukları hayatını kaybeden 5 aile, Antalya'da bir araya geldi.

22.09.2012 20:54

Askerde çocukları hayatını kaybeden 5 aile, Antalya'da bir araya geldi. Aileler, çocuklarına şehitlik payesi verilmesini istedi.

Askerdeyken hayatını kaybeden çocuklarına şehitlik onurunun verilmesini isteyen Adana, İstanbul ve Antalya'dan aileler, Tunceli'nin Hozat kırsalında nöbet yerinde ölü bulunan Piyade Er Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can'ın Kepez ilçesi Esentepe Mahallesi'ndeki evinde bir araya geldi. Şırnak'ta vatani görevini yaparken, terhisine 99 gün kala ailesine ölüm haberi verilen Er Cihan Alışır'ın annesi Nazmiye Alışır, Tunceli Hozat kırsalında nöbet yerinde ölü bulunan Piyade Er Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, Adana Askeri Cezaevi'nde komaya giren ve hastanede hayatını kaybeden, otopsi raporunda işkenceyle öldürüldüğü ortaya çıkan Er Caner Bahar'ın babası Ramazan Bahar ve Konya'da kalorifer dairesinde kendisini asarak intihar ettiği söylenen Er Recep Onur Altunbaş'ın annesi Fikriye Altunbaş, oğullarının fotoğraflarını ellerinde tutarak evlatlarının şehit sayılmasını, kendilerine bu onurun verilmesini, çocuklarının ölüm nedenlerinin ortaya çıkarılıp varsa suçluların cezalandırılmalarını istedi.

Aileler adına açıklama yapan Oktay Can, intihar ettikleri söylenen askerlerin ailelerinin bir çoğunun bu gerekçeleri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıyıp, Türkiye aleyhine kararlar alınmasına neden olduklarını söyledi. Kendilerinin dava peşinde olmadığını kaydeden Can, "Çocuklarımızı yetiştirip askere gönderen ve intihar ettiği söylenen, ancak şüpheli biçimde hayatlarını kaybeden askerlere şehitlik onurunun verilmesini, ailelerinin kanayan yaralarının bu onurla sarılmasını istiyoruz. Yetkili askerler, sivil mahkemelerde yargılansın. Otopsi raporunda oğlumun tek kurşunla öldüğü açıklandı, ancak yapılan incelemede oğlumun vücudunda iki kurşun tespit edildi. Bu tespit üzerine otopsi raporunu düzenleyen doktorlar hakkında soruşturma açıldı. Bizim ekonomik olarak hiçbir beklentimiz yok. Nöbette şüpheli olarak ölen askerlere neden resmi devlet töreni yapılmamaktadır?" dedi.

Er Murat Polat'ın babası Kenan Polat ise, askeri yargının adaletin ayağında pranga olduğunu ileri sürdü. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuklarına Şehitlik Payesi Verilmesini İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement