Çorum Doktor Organları Ile Üç Kişiye Hayat Verecek - Son Dakika
Güncel

Çorum Doktor Organları Ile Üç Kişiye Hayat Verecek

Çorum Doktor organları ile üç kişiye hayat verecekDoktor organları ile üç kişiye hayat verecekÇORUM'un Sungurlu İlçesi'nde aile hekimi olarak görev yapan 45 yaşındaki Dr.Ali Rıza Yıldız, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

01.06.2017 13:09

Çorum Doktor organları ile üç kişiye hayat verecek

Doktor organları ile üç kişiye hayat verecek

ÇORUM'un Sungurlu İlçesi'nde aile hekimi olarak görev yapan 45 yaşındaki Dr. Ali Rıza Yıldız, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Doktorun ailesi tarafından organları bağışlandı. doktorun alınan karaciğeri ve böbrekleri nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.

Sungurlu İlçesi'nde aile hekimi olarak görev yapan 3 çocuk babası Dr. Ali Rıza Yıldız, 1 hafta önce işyerinde geçirdiği beyin kanaması sonucu Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Doktor Yıldız'ın beyin ölümü dün akşam gerçekleşti. Ailesi beyin ölümü gerçekleştiği sırada organlarının bağışlanmasının kararını aldı. Bunun üzerine yetkililer harekete geçti. Ankara'dan ve Malatya'dan Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen uzman ekipler tarafından Dr.Ali Rıza Yıldız'ın iki böbreği ve karaciğeri alındı. Karaciğeri Malatya'ya, böbrekleri ise Ankara'da bulunan hastalara nakledilmek üzere götürüldü.

Organ nakliye ilgili açıklama yapan Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Ömer Sobacı, Dr.Ali Rıza Yıldız'ın geçirdiği yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiğini ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtti. Dr.Sobacı, 'Ailesinin kararı ile organları bağışlandı. Ailesine bu konuda teşekkür ediyoruz. Bu sabaha karşı karaciğeri ve böbrekleri aldılar. Karaciğeri bir hastaya, böbrekleri ise iki hastaya verilecek' dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çorum'da 2016 yılında 979 olan organ bağışı sayısının, bugün itibariyle 2 bin 350 artışla, 3 bin 329'a çıktığını bildirdi. Dr.Öztürk, organ bağışı konusunda toplumda ciddi bir bilinç oluştuğunu ifade ederek, "Doktor arkadaşımızın eşi olan eczacı arkadaşımızın bu kararının tüm topluma örnek teşkil etmesini diliyorum? dedi.

Çorum Doktor Organları Ile Üç Kişiye Hayat Verecek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum Doktor Organları Ile Üç Kişiye Hayat Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement