Çözüm Süreciyle Diyarbakır'a Suşi Geldi - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreciyle Diyarbakır'a Suşi Geldi

Çözüm Süreciyle Diyarbakır\'a Suşi Geldi

Diyarbakır'da Ahmet Aker ile Doğan Yaman, 'Tak puşiyi ye suşiyi' sloganıyla kentin alışılmış kırmızı et tadının dışına çıkarak, Suşi'nin de aralarında bulunduğu dünya mutfağından 120 çeşit yemeğin yapıldığı Madame Restaurant'ı açtı.

08.04.2015 12:38

Diyarbakır'da Ahmet Aker ile Doğan Yaman, 'Tak puşiyi ye suşiyi' sloganıyla kentin alışılmış kırmızı et tadının dışına çıkarak, Suşi'nin de aralarında bulunduğu dünya mutfağından 120 çeşit yemeğin yapıldığı Madame Restaurant'ı açtı. Günlük en az 30 porsiyon Suşi'nin tüketildiği restauranta Diyarbakırlılar büyük ilgi göstermesi, işletmecileri bile şaşırttı.

Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte, bölgenin tamamındaki normalleşmeye ayak uydurmak amacıyla Diyarbakırlı iki arkadaş, farklı bir ortam sunma adına yeni bir girişim başlattı. Girişimci arkadaşlar Doğan Yaman ve Ahmet Aker, bir Uzakdoğu yemeği olan Suşi'nin de servis edilebileceği restorantı açtı. Merkez Kayapınar İlçesi'nde dünya mutfağından 120 çeşit yemeğin servis edildiği restorant için Aker ve Yaman, özellikle Uzakdoğu ve dünya mutfağı konusunda deneyimli aşçı olan şef Veli Aslan'ı Marmaris'ten Diyarbakır'a getirerek Suşi servisine başladı.

SUŞİ, CİGER KEBABINA RAKİP OLDU

Bölge halkının alışılmış tadı olan ciğer ve diğer et yemeklerinin dışında farklı tatlar arayan müşterilerin uğrak yeri haline gelen restoran günlük en az 30 porsiyon Suşi servisi yapıyor. Girişimcilerden Doğan Yaman, çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte hayatın normalleştiğini, bu ortamı değerlendirmek adına da Diyarbakır gibi bir metropol kentte bir eksikliği gidermeye çalıştıklarını söyledi. Gördükleri ilgi karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını anlatan Yaman, "Şu anda biz beklemediğimiz oranda bir taleple karşı karşıyayız. Suşi'nin Diyarbakır'da bu kadar ilgi göreceğine inanmıyorduk. Sadece Suşi'yi yiyebilen insanların yiyebileceğini düşünüyorduk. Tam aksine yerel halktan çok fazla talep gördü. Enteresan bir durum, muhafazakar kesim daha çok istiyor, daha çok evlere servis isteniyor. Tak puşiyi, ye suşiyi sloganımız da çok beğeni topladı. Puşi Diyarbakır'ın vazgeçilmez yöresel kıyafetlerinden bir parça, biz de halkımızın aklında kalabileceği güzel bir sloganla yola çıkmaya çalıştık. Suşiyle birleştirerek, kolay söylenebilecek şekilde yapmaya çalıştık. Reklamımız da iyi tuttu diyebiliriz" dedi.Madame Restaurant'ın diğer ortağı Ahmet Eker ise Suşi yemek için kullanılan chopstick çubuklarını kullanmayı bilmeyen müşterilerine eğitim verdiklerini kaydetti. Çubuk kullanmayı öğrenemeyen müşterilerin ise elleriyle suşi yediğini belirten Aker, "Daha önce chopstick kullanmayan müşterilerimize de bu konuda eğitim veriyoruz. Kolaylıkla öğreniyorlar ve hemen alışabiliyorlar. Kimi müşterilerimiz de açıkçası uğraşmıyor, direkt elleriyle veya çatal yardımıyla suşiyi yiyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çözüm Süreciyle Diyarbakır'a Suşi Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement