Çukurca'daki Han Yaylası'nda Festival - Son Dakika
Güncel

Çukurca'daki Han Yaylası'nda Festival

Çukurca\'daki Han Yaylası\'nda Festival

Serdar KARA/ ÇUKURCA (Hakkari),( DHA)- HAKKARİ'nin Çukurca İlçe Belediyesi, Han Yaylası'nda Ahmedi Hani Festivali'nin bu yıl üçüncüsünü düzenledi.

15.06.2015 12:37

Serdar KARA/ ÇUKURCA (Hakkari),( DHA)- HAKKARİ'nin Çukurca İlçe Belediyesi, Han Yaylası'nda Ahmedi Hani Festivali'nin bu yıl üçüncüsünü düzenledi. Yaylada çadır kurup piknik yapan bölge sakinleri, müzik eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Hakkari'ye 70, Çukurca İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Han Yaylası'nda Ahmedi Hani adına bu yıl 3'üncüsü düzenlenen festivale, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç, HDP ve DBP yöneticileri ile yaklaşık 5 bine yakın kişi katıldı. 20 yıl boyunca yasaklı olan yaylaya 3 yıldır Çukurca Belediyesi'nin düzenlediği festivale gelenler, çadırılarını kurup, mangal keyfi yaptı.

PKK FLAMALARI ASILDI

Araçlarla çıkılan festival alanına Abdullah Öcalan ve PKK'yı simgeleyen renklerde flamalar asıldı. Festivalde konuşan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, 7 Haziran seçimlerinde elde ettikleri başarıya değindi.

Öcalan ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlere söz verdiklerini ve seçimlerde bu sözü yerine getirdiklerini belirten Zeydan, "Colemerg (Hakkari) halkı Erdoğan'a seçimlerde Osmanlı tokadı attı" dedi.

Gece geç saatlere kadar çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivalde, ayrıca Abdullah Öcalan'ın konuşmalarını içeren sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından ise havai fişekler ile gecenin karanlığı aydınlatıldı. Festivale katılanlar, yaktıkları ateşin etrafında Kürtçe şarkılar söyleyip burada sabahladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çukurca'daki Han Yaylası'nda Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement