Aile fotoğrafına NATO üyesi 28 ülke liderinin yanı sıra Afganistan'da görev alan ISAF güçlerine destekte bulunan 27 ortak ülkenin devlet ya da hükümet başkanları ile AB, BM gibi uluslararası kuruluşların yetkilileri katıldı.
ERDOĞAN ÖN SIRADA YER ALDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile fotoğrafında devlet başkanlarının bulunduğu ön sıranın sağ başında yer aldı. Erdoğan'ın yanında Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman bulunurken, ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ürdün Kralı Abdullah ve NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in aralarında bulunduğu liderler de ön sırada aile fotoğrafına katıldı.
POROSHENKO İLE YAKIN TEMAS
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroshenko ile bir süre muhabbet etti. NATO Zirvesi'nin ilk oturumunda yan yana gelen ikili Ukrayna'daki durumu konuştu.
STOLENBERG İLE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve sonunda görevi devralacak yeni NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi.
Galler'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde Afganistan'daki görev süresi biten ISAF'tan sonra ülkenin geleceğinin masaya yatırıldığı özel oturuma katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra ikili görüşmelerine başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda ilk olarak, zirve sonunda görevi Genel Sekreter Anders Fogh Rasmussen'den 4 yıllığına devralacak eski Norveç Başbakanı ve İşçi Partisi Genel Başkanı Jens Stoltenberg ile görüştü.
Stoltenberg, 28 Mart'ta tüm NATO üyesi ülkelerin onayını alarak yeni genel sekreter seçilmişti.
Son Dakika › Güncel › Erdoğan'lı NATO Zirvesi Hatırası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.