Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

Cumhuriyetin ilanının 89.yıl dönümü kutlamaları kapsamında Van, Malatya ve Muğla'da resepsiyon verildi.

30.10.2012 00:58

Cumhuriyetin ilanının 89. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Van, Malatya ve Muğla'da resepsiyon verildi.

Bir otelde verdiği resepsiyonda davetlileri salon girişinde karşılayan Vali Münir Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyada önemli ve gıpta ile bakılan bir ülke haline gelmesine rağmen hala terör sorunuyla uğraştığını belirtti.

Karaloğlu, şunları söyledi:

"Başta terör sorunu olmak üzere diğer sorunlarımızı birliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak, cumhuriyetin bize sağlamış olduğu kazanımları geliştirerek çözeceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın. Tek başına cumhuriyetin insanları mutlu etmediği geçmişte Doğu Bloku ülkelerinde, günümüzde de çevremizdeki çalkantılı Arap dünyasında olup bitenlere baktığımızda çok net olarak görüyoruz. Onun için cumhuriyetimizi demokrasisiyle, laikliğiyle, hukuk ve sosyal devlet olma özelliğiyle beraber korumamız ve geleceğe taşımamız gerekir. Yoksa tek başına cumhuriyet insanları mutlu eden bir unsur değildir."

Resepsiyon, Kolordu Komutanlığı Bando Takımı ile Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin verdiği konser eşliğinde sürdü. Resepsiyon, 15 dakika süren havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Geceye, Vali Yardımcıları Atay Uslu, Mehmet Yüzer, Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, İl Müftüsü Nurullah Arvas ile kentte görev yapan bir gurup cami imamı, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, oda ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

-Malatya-

(Fotoğraflı)

Malatya Valisi Vasip Şahin'in Anemon Otel'de verdiği resepsiyona, il protokolü ve askeri erkan eşleriyle katıldı.

Şehit aileleri ve gazilerin de katıldığı resepsiyonda gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, Malatyalıların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Şahin, demokrasi ve insan haklarının yerleşmesinin yanı sıra diğer sosyal ve ekonomik gelişmelerle Türkiye'nin parlak, şaşaalı günlerine doğru yürüdüğünü söyledi.

Resepsiyona eşi Merih Mendi ile katılan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi de Cumhuriyet Bayramı'nın Türk milletine hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Mendi, "Nice mutlu, böyle Cumhuriyet Bayramlarını, hep birlik, beraberlik içinde kutlamayı temenni ediyorum" dedi.

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten ise cumhuriyetin 89. kuruluş yıl dönümünün ülkenin birlik ve beraberliğine vesile olmasını diledi.

Pilten, "Cumhuriyetimizin 89. yıl dönümünde hep birlikte olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Cumhuriyetimizin sarsılmaz ilkelerinin, temellerinin güçlenerek devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Resepsiyonda, Atatürk'ün sevdiği türküler söylendi.

-Muğla-

(Fotoğraflı-Görüntülü)

Muğla Valiliği tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen resepsiyona, Vali Fatih Şahin ve eşi Ayşe Şahin, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Belediye Başkanı Osman Gürün, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Protokol üyeleri ve bürokratların da katıldığı resepsiyonda 10. Yıl Marşı söylendi, pasta kesildi.

Muğla belediyesi'nce fener alayı ve "cumhuriyet yürüyüşü" de düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan fener alayı ve yürüyüş, Muğla Belediyesi bando takımı ve motosikletçilerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile katılımıyla Kışla Parkı'nda sona erdi.

Vatandaşların, yaklaşık 2 kilometre boyunca ellerindeki fenerler ve Türk bayraklarıyla yürüdüğü etkinlikte, havai fişek gösterisi yapıldı, sanatçı Bülent Ortaçgil konser verdi.

Muhabir: Ekip

Yayıncı: Tarkan Demir - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement