Datça Üç İlde İnsan Tacirlerine Operasyon Üç İlde İnsan Tacirlerine Operasyon - Son Dakika
Güncel

Datça Üç İlde İnsan Tacirlerine Operasyon Üç İlde İnsan Tacirlerine Operasyon

Datça Üç İlde İnsan Tacirlerine Operasyon Üç İlde İnsan Tacirlerine Operasyon

Muğla başta olmak üzere 3 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda son 6 ay içerisinde gerçekleşen insan kaçakçılığı olaylarının organizatörleri olduğu iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı.

07.06.2013 00:00

Muğla başta olmak üzere 3 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda son 6 ay içerisinde gerçekleşen insan kaçakçılığı olaylarının organizatörleri olduğu iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı. İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 5 şüpheli tutuklandı.

Datça Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 6 aylık takibin ardından, İlçe Jandarma Komutanlığı'nca İstanbul, Aydın ile Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Aykut Ç. (20), Soner Ç. (24), Muharrem E. (34), Ahmet P. (34) ve Hasan Ş. (18) tutuklandı. Diğer şüphelilerin emniyeteki sorgularının sürdüğü bildirildi.

Olaylarla ilgili olarak 12 organizatörün tespit edildiğini ifade eden Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, "Datça İlçe Jandarma Komutanlığı'nca 4 Haziran 2013 tarihinde İstanbul, Aydın ve Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde eş zamanlı olarak 10 ayrı adrese yapılan operasyonlarda şüphelilerden 9'u yakalandı. Bu süre içinde, 37 Afganistan, 11 Filistin, 19 Suriye ve 18 Myammar (Burma) uyruklu olmak üzere 85 göçmen, kaçakçılar tarafından deniz yolu ile Yunanistan'a götürülmek istenirken yakalandı. Göçmenlerle birlikte organizatörlerin kullandığı 7 adet otomobil, 53 adet can yeleği, 2 adet şişme deniz botu ve 2 adet deniz bot motoru yakalanarak el konulmuştur" dedi.

Kaymakam Üncü, bölgede emniyet ve asayişin temini ve göçmen kaçakçılığının önlenmesi amacıyla organizatörlerin takibi ve yakalanmalarına yönelik çalışmaların kararlılıkla ve aralıksız olarak sürdürüleceğine dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça Üç İlde İnsan Tacirlerine Operasyon Üç İlde İnsan Tacirlerine Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement