Demirtaş Yüksekova'da, CHP'ye Çattı - Son Dakika
Güncel

Demirtaş Yüksekova'da, CHP'ye Çattı

Demirtaş Yüksekova\'da, CHP\'ye Çattı

Hakkari'deki gezisinin üçüncü gününde Tekeli Köyü'ne giden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş meydanda toplanan kalabalığa hitap etti.

05.05.2013 19:41  Güncelleme: 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'FAŞİZME KARŞI İLK KIVILCIMIN ÇAKILDIĞI YERDEYİZ'

Hakkari'deki gezisinin üçüncü gününde Yüksekova'dan sonra Türkiye'nin İran ve Irak topraklarına sınır olan Şemdinli İlçesi'nin Tekeli Köyü'ne giden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş meydanda toplanan yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti.

PKK'lı teröristlerin ilk saldırıyı Şemdinli'de yaptığına atıfta bulunan Demirtaş, "Onurlu Kürt gençleri, Şemdinli'de bu faşizme geçit vermeyeceğinin mücadelesini verdiler. İşte bu görkemli direnişin, faşizme karşı ilk kıvılcımının çakıldığı yerdeyiz" dedi.

Selahattin Demirtaş, Şemdinli'de şimdi barış sloganlarının yükseldiğini, Kürt adının şimdi faşizme karşı direnişin adı olduğunu ileri sürerek, "Binlerce kahraman canını verdi. Binlerce köy boşaltıldı. Bizi yok etmeye çalışanlar, şimdi bu halkın önderi başkan Apo ile İmralı'da görüşme yaptılar. Bu nedenle Başkan Apo'nun başlattığı bu çözüm sürecinin arkasında olacağız. Muhattap başkan Apo'dur. Demek ki tank, top, tugaylarla, kobralarla savaş durmuyor. Savaşın durması için başkan Apo'nun bir sözü gerekiyordu" dedi.

Bundan sonra sürecin kolay olmayacağını anlatan Demirtaş, "Biz barış dedikçe birileri koltuklarında bağırıp çağırıp kuduruyor. Bu halk barışa susamışken, dağlardaki silahlar da susmuşken özellikle ulusalcılar barışı istemiyor. Bundan sonra da işler çok kolay olmayacak. Bir yandan barış süreci var diğer yandan da özellikle Hakkari bölgesinde halkın ticaretini engellemeye dönük uygulamalar var. Bu halkın tek kaynağı buradaki ticarettir. Halkın ticaretini engelleyecek hiç bir uygulamayı kabul etmiyoruz" dedi. Demirtaş, konuşmasının ardından CHP Şemdinli İlçe Başkanlığı'ndan istifa ederek BDP'ye geçen Necmettin Yardımcı'nın rozetini taktı. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş Yüksekova'da, CHP'ye Çattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement