Denizcilik Rotasının İç Denizlere Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Denizcilik Rotasının İç Denizlere Çevirdi

Denizcilik Rotasının İç Denizlere Çevirdi

Kırşehir'de bulunan Hirfanlı Baraj Gölünde, Denizcilik Bayramı ve Su Sporları Festivali düzenlendi.

08.07.2012 23:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de bulunan Hirfanlı Baraj Gölünde, Denizcilik Bayramı ve Su Sporları Festivali düzenlendi.

Bozkır'ın ortasında bulunan ve iç deniz olarak kabul edilen Hirfanlı Baraj Gölünde bu yıl beşinci kez Denizcilik Bayramı ve su Sporları Festivali düzenlendi. Düzenlenen festivale geçen senelere nazaran çok daha büyük bir katılım gerçekleşti.

Festival kapsamında düzenlenen yelken yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Savcılı Büyokoba beldesinde organize edilen festivalde konuşan Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, festivali'nin, Savcılı Büyükoba beldesinde ilk defa yapıldığını ve halkın büyük ilgi göstermesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Denizci bir milletin torunları olduğumuzu hatırlatan Vali Erden, "Atalarımız Akdeniz'i bir zamanlar göl haline getirmiş. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız, iç sulardaki turizmin gelişmesine büyük önem veriyor. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli de Türkiye'nin birçok yerindeki iç sularda bu tür festivaller düzenlendiğini ve fakat Hirfanlı'daki kutlamaların örnek teşkil ettiği söyledi.

Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan da, kutlamaların güzel geçmesi ve halkın doyasıya eğlenmesi için çaba sarf ettikleri kaydederek, festivalin asıl amacının denizciliği ve sporu sevdirmek olduğunu belirttiler.

Konuşmaların ardından yelken yarışlarının ödül törenine geçildi. Cuma günü başlayan ve 3 gün süren yarışlarda, optimist genel dalında Göcek Yat Kulübü'nden Bartu Korkut, optimist kız dalında Antalya Yelken Kulübü'nden Kardelen Aldemir, optimist junior dalında Fethiye Yelken Kulübü'nden Atakan Bağlıca, laser 4,7'de Antalya Yelken Kulübü'nden Gülsüm Kapak, laser radial dalında Muratpaşa Yelken Kulübü'nden Birkan Başbuğ'un birinci oldu. Törenlere kupaları verilen sporcular birlikte poz verdi.

Törene Vali Mehmet Ufuk Erden başta olmak üzere, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Savcılı Büyükoba Belde Belediye Başkanı Münür Kozan ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören sonrasında tekne turuna çıkan protokol üyeleri, sporcuları selamlayarak başarılar dilediler. Festivalde son olarak sahneye çıkan Murat Göğebakan ise, kendine has tavrı ile hayranlarını coşturdu. Gün boyunca birçok etkinliğe katılan kanolara ve teknelere ücretsiz binen vatandaşlar, gönüllerince eğlendi. Binlerce vatandaş, belediyenin yaptığı ikramlar ve verilen hizmetten dolayı minnettar olduklarını ifade ettiler. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Denizcilik Rotasının İç Denizlere Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement