Denizli Kocaçukur'a Yeni Projeler - Son Dakika
Güncel

Denizli Kocaçukur'a Yeni Projeler

Denizli Kocaçukur\'a Yeni Projeler

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kocaçukur’un Pamukkale Belediyesi’nin himayesine almasının ardından yapılacak projeler hakkında incelemelerde bulundu.

11.01.2018 15:50

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kocaçukur'un Pamukkale Belediyesi'nin himayesine almasının ardından yapılacak projeler hakkında incelemelerde bulundu.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi, Çevre Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, Denizli Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal ile birlikte Kocaçukur'da incelemelerde bulundu. Başkan Gürlesin, Kocaçukur ile ilgili projelerini Büyüksoy, Baysal ve Çelebi ile paylaşarak, görüşlerini aldı. Başkan Gürlesin, Kocaçukur'un himayelerine geçmelerini ardından ilk iş olarak, çevre temizliği yaptıklarını ardından da Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışmaları ile bakım-onarım çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Pamukkale Belediyesi olarak, gerekli onarım ve genel eksikliklerin tamamlama çalışmaları ile birlikte, Kocaçukur'da halkın daha aktif olarak yararlanabileceği alanların oluşturulması için proje çalışmalarının da başlatıldığını aktardı.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi ise, Kocaçukur'un turizm açısından çok önemli bir noktada bulunduğuna dikkat çekerek "Kocaçukur bundan sonra Türkiye'nin ve dünyanın değişik yerlerinden gelen turistlerin ilgi odağı olacak. Hepimizin bildiği gibi Pamukkale dünyada eşi benzeri bulunmayan ve dünya miras listesinde olan bir yer. Pamukkale'nin siluetini oluşturan Kocaçukur'da böyle bir hizmete layıktır" diye konuştu.

Çevre Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy de "Burası hem özel çevre koruma bölgesi ve doğal sit alanı içinde olduğu için kurul ve komisyon kararları var. Buranın en iyi şekilde turizme açılıp halka ve turizme hizmet verebilmesi için elimizden gelen gayreti gösterip, buranın daha iyi olması için tüm desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Denizli Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal da Pamukkale Bölgesi'nde yer alan Kocaçukur'un Pamukkale Belediyesi'ne geçmesinin ve Belediye tarafından işletilmesinin oldukça olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Denizli Kocaçukur'a Yeni Projeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement