Depremde Hasar Gören Minarenin Külahı Söküldü - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Depremde Hasar Gören Minarenin Külahı Söküldü

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Depremde Hasar Gören Minarenin Külahı Söküldü

DENİZLİ'nin Acıpayam ilçesinde, 20 Mart'ta meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve yıkılmak üzere olan Donallar Camii'nin 43 metre yüksekliğindeki minaresinin külah bölümü, itfaiye görevlilerince söküldü.

DENİZLİ'nin Acıpayam ilçesinde, 20 Mart'ta meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve yıkılmak üzere olan Donallar Camii'nin 43 metre yüksekliğindeki minaresinin külah bölümü, itfaiye görevlilerince söküldü.

Alaattin Mahallesi'ndeki Donallar Camii'nin minaresi, 5.5 büyüklüğündeki depremde hasar gördü. Cami, minarenin yıkılmak üzere olan külah bölümü nedeniyle çevresinde güvenlik önlemi alınıp, ibadete kapatıldı. Tehlike oluşturan minarenin külah bölümünün sökülmesi için bu sabah çalışma başlatıldı. Bu kapsamda sepetli itfaiye aracı, Alaattin Mahallesi'ne getirildi. 43 metre yüksekliğindeki minarenin külah kısmına sepetle ulaşan itfaiyeciler, bağlantı yerlerini keserek, külahı yerinden çıkardı. Vince bağlanan külah, bulunduğu yerden indirildi. Caminin, yapılacak incelemenin ardından ibadete açılacağı belirtildi.

- Denizli

Kaynak: DHA