Destanın Kahramanları Anıldı - Son Dakika
Güncel

Destanın Kahramanları Anıldı

Destanın Kahramanları Anıldı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Zaferi'nin 97 yıl dönümü kapsamında Esenler'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

20.03.2012 13:32

Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü nedeniyle Esenler Özdebir İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programda öğrenciler, söyledikleri türkülerle Çanakkale Şehitlerini andı.

Esenler Özdebir İlköğretim Okulu'nda düzenlenen anma törenine; Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Albayrak, Esenler Belediye Başkan Vekili Faruk Aydın, okul müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda ilk konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Albayrak, Çanakkale Zaferi'nin bir milletin tarihe yazdığı hürriyet mücadelesi olduğunu söyleyerek, Çanakkale Zaferi ile ilgili bilgi verdi.

Albayrak'ın ardından konuşma yapan Esenler Belediye Başkan Vekili Faruk Aydın ise; Çanakkale Zaferi'nin dünyanın gidişatını etkileyen bir zafer olduğuna dikkat çekerek, bu zaferin dünyadaki birçok ülke tarafından örnek alındığını söyledi. Esenler Belediyesi olarak her yıl Çanakkale ruhunu unutmamak için Esenler halkını Çanakkale Şehitliği'ne götürdüklerini anlatan Aydın, bu yıl 5 bin kişiyi Çanakkale'ye götüreceklerini belirtti. Dörtyol Meydanı'nda Çanakkale Zaferi'nin 97. Yıl dönümü nedeniyle açılan Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi'ni hatırlatan Aydın, isteyen herkesin müzeyi ziyaret edebileceğini vurguladı.

Aydın'ın konuşmasının ardından program, öğrencilerin oluşturduğu koronun müzik öğretmenleri eşliğinde söylediği türkülerle devam etti. Çanakkale ile ilgili şiirlerin de okunduğu program, Çanakkale Zaferi'ni anlatan sinevizyon gösterimi ve kısa bir tiyatro oyununun ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Destanın Kahramanları Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement