Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Dha Yurt Bülteni - 14

Şemdinli'de şehit ateşi Karabük'e düştüHAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Gerdan Tepe üst bölgesinde PKK'nın havanlı saldırısında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er 25 yaşındaki Coşkun İşleyen'in, Karabük'ün Safranbolu İlçesi Düzce Köyü'ndeki ailesine acı haber verildi.

26.11.2016 18:19

Şemdinli'de şehit ateşi Karabük'e düştü

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Gerdan Tepe üst bölgesinde PKK'nın havanlı saldırısında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er 25 yaşındaki Coşkun İşleyen'in, Karabük'ün Safranbolu İlçesi Düzce Köyü'ndeki ailesine acı haber verildi.

Vali Mehmet Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya ve Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ile birlikte şehidin baba evine gidip babası Rüştü İsmail ve annesi Münevver İşleyen'e şehit haberini verdi. 2 çocuklarından birisini kaybeden şehidin anne ve babası büyük üzüntü yaşadı. Şehidin baba evine Türk bayrakları asılırken, evin önünde 112 Acil ambulansı hazır bekletildi.

Şehit Coşkun İşleyen'in, 1 yıl önce vatani görevini tamamlaması ardından Piyade Sözleşmeli Er olarak görevine devam ettiği belirtildi. Şehit Coşkun İşleyen'in, saat 13.30 sıralarında Gerdan Tepe üs bölgesinde keşif gözetleme görevi yaparken PKK'lı teröristlerin havan saldırısı sonucu şehit olduğu belirtildi. Şehidin cenazesinin yarın veya pazartesi günü köy meydanında düzenlenecek cenaze töreni sonrası toprağa verileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

====================

Bakan Yılmaz: Öğretmenlerimizin mali durumunu iyileştirdik

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, Organize Sanayi Ortaokulu'nun açılışını yaptı, "2002'deki öğretmenlerimizin aldığı para 470 lira civarındaydı. Şimdi aylık 3 bin 200 gibi bir maaş alıyor" dedi.

İnegöl'ün Akhisar Mahallesinde Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şu ana kadar eğitim alanında en büyük yatırımı öğretmenlere yaptıklarını söyledi. Bu yıl 50 bine yakın öğretmen atadıklarını hatırlatan Yılmaz, "Daha yapacaklarımız var. Derslikleri yaparak öğretmenlerimizin mali durumlarını geliştirdik. 2002'deki öğretmenlerimizin aldığı para 470 lira civarındaydı. Bunun dolar karşılığı 400 dolardı. Şimdi öğretmenlerin maaşı 950 doların üstündedir. 15 saat haftada ek ders, aylık ek ders, hepsini koyun üzerine aylık 3200 gibi bir maaş alıyor. 2002'deki dolar değerinden yüzde 150 daha fazla, öğretmenlerimizin mali durumunu iyileştirdik" dedi.

"900 BİN SURİYELİNİN YÜZDE 58'İNİ EĞİTİYORUZ"

"Dünyada milli gelirine oranla en fazla yardım eden ülkeyiz" diyen Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

"Sadece bizi değil Suriyelileri de eğitiyoruz. Şu anda okul çağında 900 bine yakın Suriyelinin yaklaşık yüzde 58'ini kendi okullarımızda eğitiyoruz. Devlet olarak güçlüyüz. Ama iş adamlarımız bu gibi yatırımlara sahip çıkarsa çok daha iyi olur. Okul aile birlikleri bunun için var. Eğer siz sahip çıkarsanız gençlerimiz yarına daha umutla bakarlar."

"HER ÖĞRENCİ EN AZ BİR YABANCI DİL BİLECEK"

Eğitimin önemli olduğuna değinen Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde her evladımızın en az bir yabancı bilmesini istiyoruz. Bunun da 5'inci sınıf olduğu şeklinde bir değerlendirmemiz var. Meslek eğitimini memleket meselesi olarak görüyoruz. Aranan elemanların eğitimine önem vermek gerekiyor. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Bakanın konuşması

-okul açılışı

Haber: Edip TEKİN- Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(Bursa),

=======================

TIR'da 120 bin paket kaçak sigaraya 4 gözaltı

ŞANLIURFA'da polis tarafından kontrol noktasında durdurulan TIR'da yapılan aramada gümrük kaçağı 120 bin paket sigara ve nargile tütünü ele geçirilirken, 4 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa- Diyarbakır karayolu girişindeki kontrol noktasında, 27 R 5427 plakalı TIR'ı durdurup aradı. Yapılan aramada gizli bölmelere saklanmış gümrük kaçağı 120 bin paket sigara ve çeşitli kimyasal maddelerle işlenmiş nargile tütünü ele geçirildi. Sigara ve tütüne el koyan ekipler, TIR'daki isimleri açıklanmayan 4 kişiyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Polis ekiplerinin durdurduğu TIR

-TIR'ın gizli bölmelerinde ele geçirilen kaçak sigaralar

-Sigaraların bölmeden çıkartılışı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

=======================

2 kişinin ölümüne neden olan sürücü linçten kaçarak kurtuldu

ADANA'da ara sokaktan çıkan otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 19 yaşındaki Hasan Dağ ile aynı yaştaki Emre Yıldız öldü. Öfkeli kalabalığın linç girişiminde bulunduğu sürücü ise olay yerinden kaçtı.

Kaza, akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi Obalar Caddesi'nde meydana geldi. Kimliği öğrenilemeyen sürücünün kullandığı 01 CZE 55 plakalı otomobil, ara sokaktan caddeye çıkarken, Hasan Dağ yönetimindeki plakasız motosiklet ile çarpıştı. Motosiklet hurdaya dönerken Dağ ile beraberindeki arkadaşı Emre Yıldız olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazayı gören vatandaşlar, araçtan indirdikleri sürücüyü tartakladı. Öfkeli kalabalığın linç etmek istediği sürücü olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Polisin geniş güvenlik önlemi altında yapılan incelemenin ardından Hasan Dağ ile Emre Yıldız'ın cenazeleri Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Polis kaçan sürücünün kimliğini belirlemek için çalışmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yerindeki kalabalık

Kazaya karışan otomobil

Parçalanan motor

Yerdeki ceset

Polislerin çalışma yapması

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=======================

Ünlü manken Musayeva, güzellik salonu açtı

EDİRNE'de bir güzellik salonu açılışına katılan ünlü manken Günay Musayeva, bir bayan müşteriye uygulanan seansa katılarak epilasyon cihazı kullandı.

Edirne'ye bir güzellik salonu açılışı için gelen ünlü manken Günay Musayeva, açılışa katılanların sevgisiyle karşılandı. Siyah önden dekolteli tek parça siyah elbiseyle açılışa katılan Günay Musayeva güzelliğiyle dikkatleri üzerine çekti. Ünlü manken sevenleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Edirne tanınmış iş adamlarından Ali Soydan'ın güzellik salonu açılışına, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe ile davetliler katıldı.

Ünlü manken Musayeva güzellik salonunun açılış kurdelesini kesmesinin ardından epilasyon cihazının başına geçerek kadın bir müşterinin tüylerini aldı. İlk defa böyle bir cihazı kullandığını söyleyen Musayeva, önümüzdeki günlerde bir televizyon kanalında moda yaraşmasında juri olarak ekranlarda olacağını söyledi. Günay Museyava açılış sonrası Edirne'nin meşhur tava ciğerini yemesinin ardından kentten ayrıldı.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Açılış öncesi dans eden grup

-Açılışa katılanlar

-Günay Musayeva ile fotoğraf çekilenler

-Detay görüntüler

-Günay Musayeva yürümesi

-Açılış kurdalesi kesimi

-Günay Musayeva epilasyon cihazı kullanımı

-Günay Musayeva röp

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement