"Vodafone Kurumsal Cep Sağlık Programı", diyabet hastalarının şeker seviyelerini 7/24 uzaktan takip altında tutarak, hasta ile doktor arasındaki mesafeyi teknoloji sayesinde ortadan kaldırıyor.
Dijital bağlantılı yaşamı bireyler için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefleyen Vodafone, sağlıkta dijitalleşmenin öncüsü olma yolunda yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, sağlık sektörünün öncü kuruluşu Memorial Sağlık Grubu ve Vodafone'un Kurumsal Cep Sağlık Çözüm Ortağı MarlinPlus işbirliğiyle "Vodafone Kurumsal Cep Sağlık Programı" geliştirildi. Vodafone teknolojisi ve Memorial uzman hekimlerini buluşturan program kapsamında, diyabet hastalarının hayat konforunu artıracak uygulamalar, 7/24 doktor ve sağlık profesyoneli desteği, gerekli hallerde acil müdahale hizmeti, kişiye özel online veri kaydı erişimi ve özel danışma hattı hizmeti sunuluyor.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy şunları söyledi:
"Vodafone olarak, Dijital Dönüşüm'ün lideri olma vizyonumuzla 'Teknoloji Hayatın Hizmetinde' diyoruz. Mobil teknoloji, bireylerin yaşam kalitesini artırmayı ve sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırıyor. Abonelerimize ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine her an her yerden erişebilme olanağı sunan sağlıkta dijital çözümlerimizi bu alanda Türkiye'nin öncü kuruluşu Memorial Sağlık Grubu işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz 'Vodafone Kurumsal Cep Sağlık Programı' ile bir adım öteye taşıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de yaklaşık 7 milyon diyabet hastası var ve nüfusumuzun %30'u en az bir kronik hastalıkla yaşıyor. Türkiye'de diyabetli hasta sayısının 2035 yılında 12 milyona erişeceği hesap ediliyor. Hasta takibi ve önleyici tıp için dijital teknolojiler, bireysel ve toplumsal refah açısından kritik öneme sahip. Vodafone Kurumsal Cep Sağlık Programı ile bugüne kadar yapılmış en kapsamlı dijital diyabet takip programını geliştirdik. Program ile diyabet hastalarının değişen şeker seviyelerini gece-gündüz otomatik olarak kayıt altına alarak, hasta ile doktor arasındaki mesafeyi teknoloji sayesinde ortadan kaldırıyor ve hastaların 7/24 doktor kontrolünde olmalarını sağlıyoruz. Ayrıca, sosyal faydanın yanında sağlık giderlerini azaltarak ekonomiye katkı sağlamayı da hedefliyoruz. Güçlü mobil iletişim altyapımız ve yenilikçi mobil teknolojilerimiz ile sağlıkta dijital dönüşümün öncüsü olmaya devam edeceğiz."
Memorial Sağlık Grubu CEO'su Uğur Genç de şunları söyledi:
"Gelecek 10 yılın en önemli trendlerinden biri sağlık alanında dijital teknolojilerin kullanımı olacak. Biz bu alanda yapılmış çalışmaların en iyisini yapmak, sonuçları en iyi değerlendirebileceğimiz teknoloji ve cihazları kullanarak hastalarımıza en iyi hizmeti sunabilmek istedik. Vodafone Türkiye teknolojisi ile bu hizmeti sunacak olmak bize büyük güven veriyor. Dijital hastalık takibinde kullanılan teknoloji, sonuçların doğru ölçümü ve veri aktarım cihazının kalitesi çok önemli. Bu anlamda Türkiye'de dijital teknolojinin lideri Vodafone ile iş ortaklığı yapmaktan çok mutluyuz. Vodafone Kurumsal Cep Sağlık Programı, Vodafone ile birlikte hayata geçirdiğimiz projelerden ilki oldu. Bu program ile bize ulaşan sonuçları anında merkezimiz değerlendirecek, tedavi ve gerekli hallerde acil yardım desteği yanında 7/24 uzman hekim ve sağlık profesyoneli desteği sunuyor olacağız. Vodafone ile başka projeler üzerinde de çalışıyoruz. Yakın gelecekte kronik hastalıkların takibinin yanı sıra kronik hastalıkların oluşma riskini azaltmaya yönelik dijital sağlık takip sistemleri sunarak bireylere daha sağlıklı bir yaşam için destek olmayı amaçlıyoruz."
MarlinPlus CEO'su Göksenin Aydın, şunları söyledi:
"Sağlıkta büyük bir dijital dönüşüm yaşanıyor. 10 yılı aşan bilgi birikimimiz ve tecrübemizle, mobil teknolojilerle desteklenen yenilikçi, yaratıcı ve özgün çözümlerimizi sağlık sektörü özelinde ürünleştiriyor ve sistemler geliştiriyoruz. MarlinPlus olarak uzun yıllar süren Ar-Ge ve üretim çalışmalarımızı mobil ve iletişim teknolojileri ile destekleyerek, diyabet, aritmi, tansiyon, astım ve KOAH gibi kronik hastalıklara özel takip sistemleri geliştirmek üzerinde çalışıyoruz. Bu çalışmaların ilkini Vodafone ve Memorial güvencesi ile hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Dünyada sağlıkta dijitalleşme ve sağlık bilişimi gelişmelerini de yakından takip ederek global çözüm ortaklıkları kuruyoruz."
Kurumsal Cep Sağlık Programı nasıl çalışıyor?
Vodafone Kurumsal Cep Sağlık Programı; kan şekeri ölçümü ve ölçüm sonuçlarının hastaya özel veri tabanına aktarılması, hasta verilerinin 7/24 sağlık profesyonelleri tarafından değerlendirilmesi ve gerekiyorsa acil müdahale, hasta ve hasta yakınlarının hayat standartlarını yükseltecek sosyal ve tıbbi yaklaşım olmak üzere üç ana unsurdan oluşuyor. Vodafone Kurumsal Cep Sağlık Programı'nın ilk aşamasında hastanın kan örneğinin kişiye özel ölçüm cihazı ile değerlendirilmesi, veri aktarım sistemi ile hastaya özel tanımlanmış veri bankasına aktarılması işlemi yapılıyor. İkinci aşamada, ölçüm sonuçlarıözel olarak tanımlanan veri bankasına otomatik olarak kaydediliyor. Sonuçlar, Memorial Sağlık Grubu veri bankası üzerinden sağlık profesyonelleri tarafından 7/24 takip ediliyor. Hastanın ölçüm değerlerinde normal sınırlar dışında herhangi bir değer tespit edildiğinde, hastanın sistemde tanımlı olan yakınlarına, varsa takip eden diyabet hemşiresine ve doktoruna otomatik olarak bilgilendirme yapılıyor. Doktorun önerileri dahilinde gerekli tedavi protokolleri belirlenerek, önlem alınıyor ve gerekiyorsa acil müdahale desteği sağlanıyor. Düzenli doktor kontrolleri esnasında ya da doktora gidilemeyen dönemlerde, doktora geriye dönük olarak tüm ölçüm değerlerini görebilme ve değerlendirme imkanı sunan bu sistem ile hastanın mevcut tedavi protokolü, yaşam şekli ve beslenme alışkanlıklarının hastalığın seyrine etkileri bütünleşik olarak gözlemlenebiliyor.
Son Dakika › Güncel › Dijital Diyabet Takip Programı Geliştirildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?